Marit Bjørgen forsøker å skjule musklene sine når det skal tas bilder

- Man tar på seg genseren igjen...

KROPPSFOKUS: Marit Bjørgen forteller at hun helst forsøker å skjule musklene sine når det skal tas bilder. Hun sier også at hun godt forstår hvordan yngre mennesker kjenner på kroppspresset i dag. Her under utdelingen av prisen for Årets navn i 2012. Foto: Lise Åserud / Scanpix
KROPPSFOKUS: Marit Bjørgen forteller at hun helst forsøker å skjule musklene sine når det skal tas bilder. Hun sier også at hun godt forstår hvordan yngre mennesker kjenner på kroppspresset i dag. Her under utdelingen av prisen for Årets navn i 2012. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det fire dager igjen til Tour de Ski starter i tyske Oberstdorf, og en av de aller største favorittene til å ta hjem tour-seieren er Marit Bjørgen.

I den anledning har den svenske avisa Aftonbladet (krever innlogging) tatt en prat med den norske langrennsstjerna, men også tematikk utenfor skisporet ble diskutert. Blant annet snakker Bjørgen om fokuset på den muskuløse kroppen hennes, og hvordan hun helst forsøker å «gjemme» den. Det er adressa.no som gjengir intervjuet.

- Jeg synes til tider at det er blitt for mye fokus på det. Det som skjer er at man tar på seg genseren igjen når man vet at det skal tas bilder og media er der. For å stoppe den debatten, sier Bjørgen til avisa.

- Stolt av kroppen Hun sier samtidig at hun selv er veldig glad i og stolt av kroppen det ligger mye hardt arbeid bak, men forteller samtidig at hun har forståelse for at de yngre generasjoner føler på kroppspresset.

- Det må være tøft for ungdommen med alt kroppspresset. For min egen del er jeg stolt av kroppen min, for den har jo hjulpet meg til resultatene mine, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer