Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen forsøker å skjule musklene sine når det skal tas bilder

- Man tar på seg genseren igjen...

KROPPSFOKUS: Marit Bjørgen forteller at hun helst forsøker å skjule musklene sine når det skal tas bilder. Hun sier også at hun godt forstår hvordan yngre mennesker kjenner på kroppspresset i dag. Her under utdelingen av prisen for Årets navn i 2012. Foto: Lise Åserud / Scanpix
KROPPSFOKUS: Marit Bjørgen forteller at hun helst forsøker å skjule musklene sine når det skal tas bilder. Hun sier også at hun godt forstår hvordan yngre mennesker kjenner på kroppspresset i dag. Her under utdelingen av prisen for Årets navn i 2012. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag er det fire dager igjen til Tour de Ski starter i tyske Oberstdorf, og en av de aller største favorittene til å ta hjem tour-seieren er Marit Bjørgen.

I den anledning har den svenske avisa Aftonbladet (krever innlogging) tatt en prat med den norske langrennsstjerna, men også tematikk utenfor skisporet ble diskutert. Blant annet snakker Bjørgen om fokuset på den muskuløse kroppen hennes, og hvordan hun helst forsøker å «gjemme» den. Det er adressa.no som gjengir intervjuet.

- Jeg synes til tider at det er blitt for mye fokus på det. Det som skjer er at man tar på seg genseren igjen når man vet at det skal tas bilder og media er der. For å stoppe den debatten, sier Bjørgen til avisa.

- Stolt av kroppen Hun sier samtidig at hun selv er veldig glad i og stolt av kroppen det ligger mye hardt arbeid bak, men forteller samtidig at hun har forståelse for at de yngre generasjoner føler på kroppspresset.

- Det må være tøft for ungdommen med alt kroppspresset. For min egen del er jeg stolt av kroppen min, for den har jo hjulpet meg til resultatene mine, sier hun.

Samtidig vil hun understreke at selv om hun kanskje ser sterkere ut enn de andre jentene på laget, er det ikke nødvendigvis slik at det er fordi hun trener mer enn lagvenninnene.

- Jeg ser nok sterkere ut enn jeg er. Jeg er ikke mer i styrkerommet enn Therese (Johaug), men vi er forskjellige. Musklene synes godt på meg, sier Bjørgen.

Eksklusiv liste Og at superkroppen til Bjørgen har vært med på å gi henne både resultater og oppmerksomhet er det ingen tvil om.

Med sine seks olympiske gullmedaljer er hun på tredjeplass på lista over tidenes mestvinnenede vinterolympiere. Bare slått av landsmennene Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie.

I tillegg har hun 12 gullmedaljer i VM-sammenheng, samt 68 individuelle verdenscupseiere.

TRENER LIKE MYE: - Jeg ser nok sterkere ut enn jeg er. Jeg er ikke mer i styrkerommet enn Therese (Johaug), men vi er forskjellige. Musklene synes godt på meg, sier Bjørgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRENER LIKE MYE: - Jeg ser nok sterkere ut enn jeg er. Jeg er ikke mer i styrkerommet enn Therese (Johaug), men vi er forskjellige. Musklene synes godt på meg, sier Bjørgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hun ble også tidligere i vinter tatt med på Sports Illustrateds liste over verdens 100 best trente idrettsutøvere.