FORTSETTER: Marit Bjørgen har ikke tenkt til å gi seg med det første. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORTSETTER: Marit Bjørgen har ikke tenkt til å gi seg med det første. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen fortsetter som skiløper

Slapp bomba i dag.

(Dagbladet): Marit Bjørgen har bestemt seg for å fortsette med langrenn også neste sesong.

Hun kom med uttalelsen på en tilstelning til Trøndersk Skilaug. Der var Marit Bjørgen hedersgjest på årsmøtet.

- Det var ikke veldig overraskende etter de signalene hun har gitt de siste ukene. Det er nok en totalvurdering hun har måttet gjøre. Det viktigste er at hun er motivert til å gjøre jobben. Hun vet hva som skal til for å holde nivået. Dersom hun har funnet ut at hun er motivert for det er det ekstremt bra for det norske landslaget. Hun er ledestjernen, sier NRK-kommentator og langrennsekspert Jann Post til Dagbladet.

Hovedpersonen selv sier hun er motivert foran neste sesong.

- Jeg har brukt våren til å tenke litt og jeg er nå sikker på at jeg er hundre prosent klar for å legge ned det arbeidet som trengs for å fortsette karrieren, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun forteller til kanalen at hun har tenkt å ta ett år av gangen.

Det har ligget litt i lufta at 35-åringen ville fortsette. Men det var ventet at skidronningen først skulle komme med beskjeden fredag.

- Vil slå Marit Skidronningen har flere ganger blitt spurt om hun kommer til å gi seg eller ikke. Det er mange som har fryktet at hun ville gi seg etter seieren i Tour de Ski denne sesongen.

Det spørs hvordan konkurrentene hennes i langrennssporet mottar beskjeden.

- Jeg tror at de har lyst til å slå Marit en gang. Derfor syns de nok det er greit at hun fortsetter. De vil bryne seg på henne når hun er på sitt beste. Ellers hadde de fått spørsmål om de hadde slått henne dersom hun fortsatt gikk. De er nok fornøyd, sier Jann Post.

Fornøyd For langrennsledelsen var det ingen nyhet som ble sluppet i dag.

- Ja, jeg kan bekrefte at hun fortsetter, det har hun fortalt oss i langrennsledelsen også, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Han er naturlig nok fornøyd med avgjørelsen til Marit Bjørgen.

- Jeg er veldig glad for at hun fortsetter. Jeg vet ikke om man kan bruke ordet bauta i en sånn sammenheng, men Marit er det store og trygge punktet i landslaget. Alle de andre jentene blir ett år tryggere og eldre for hvert år Marit er med, og det er veldig bra.

Skinstad innser at vi har kommet ett år nærmere at Bjørgen gir seg, men at det gir landslagsledelsen enda et år til å planlegge tida etter Bjørgen.

- Dette ser jeg på som beviset på at laget fungerer like godt som det vi hører på evalueringene og slik det ser ut på tv. Det er vel egentlig den beste evalueringsrapporten vi kunne få, sier Skinstad.

Har nok noe ugjort - Har hun sagt noe om hva som har vært utslagsgivende for at hun fortsetter?

- Det har hun sikkert sagt til Egil (Kristiansen, landslagstrener, journ.anm.), men jeg vil anta at hun har noe hun ser som er ugjort som skiløper og at hun har funnet punkter som hun kan bli bedre på. Dette er tatt ut av løsa lufta, men det må jeg få lov til å gjøre, sier Skinstad

Den ubestridte eneren på kvinnesiden står bokført med 14 VM-gull og 6 OL-gull i løpet av sin suksessfulle karriere.