NY SESONG: Både Marit Bjørgen og landslagstrener Egil Kristiansen fortsetter minst én sesong til. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY SESONG: Både Marit Bjørgen og landslagstrener Egil Kristiansen fortsetter minst én sesong til. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen henter inspirasjon fra langløpsgutta, Northug og Cologna

Og Egil Kristiansen fortsetter som sjef.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I sitt første møte med pressen etter at hun offentliggjorde avgjørelsen om å fortsette som skiløper på øverste nivå, innrømmet Marit Bjørgen at det aldri var tvil om at hun skal fortsette.

- Nei, jeg var aldri i nærheten av å legge opp. Jeg tror alle som kjenner meg skjønte hvilken vei det gikk.

- Men etter å ha vært med såpass lenge var det viktig å ta en runde med seg selv og ikke minst han jeg bor sammen med. Men jeg er 100 prosent klar for dette, forteller Bjørgen til pressekorpset og Dagbladet på Ullevaal stadion.

Landslagstreneren fortsetter Med seg får hun landslagstrener Egil Kristiansen.

Det har vært uvisst om han fortsetter som damenes sjef, men torsdag annonserte suksesstreneren at han tar ett år til med intensjon om å fortsette i samme stilling også i 2016/2017-sesongen.

- Marit er på et ekstremt høyt nivå, så det er marginalt hvor mye det er å hente på de forskjellige plassene. Det som er veldig viktig for henne er at hun legger ned 100 prosent med topp kvalitet i alt hun gjør. 99 prosent holder ikke, fortalte Kristiansen om Bjørgens treningsarbeid.

Søker utvikling 35-åringen har allerede blinket seg ut på hvilke områder hun vil bli bedre på. Det er særlig i staking i klassisk hun mener at hun har noe å gå på.

- Jeg har sett mye på guttene i vinter og sett hvor sterke de er. Både Eliassen og Aukland-brødrene (i langløp) og Dario Cologna og Petter Northug i verdenscupen i Davos imponerte veldig. Det er inspirerende å se, og jeg mener at jeg ikke er av de råeste damene teknisk i staking. Der vil jeg bli bedre, forklarer Bjørgen.

- Man må henge med på utviklinga. Jeg synes det er utrolig flott å se løpere som går fin diagonalgang, og jeg vil jo helst ha det inne selv, men det er klart at man må følge utviklinga og bli sterkere, poengterer hun.

Neste sesong er mesterskapsfri. Det plager ikke Bjørgen som vil jakte nye triumfer og verdenscuppoeng.

- Tour de Ski og Tour de Canada er veldig spennende. Med dem følger også verdenscupen sammenlagt. Det er mange ting å motivere seg for og jobbe mot.