Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen må bevise at hun fortjener en plass på sprintlaget

Ledelsen utsetter laguttaket.

SKAL TESTES: Marit Bjøregen må overbevise på treninga  i morgen før hun får billett til sprintstafetten onsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKAL TESTES: Marit Bjøregen må overbevise på treninga i morgen før hun får billett til sprintstafetten onsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Laguttaket for jentenes sprintstafett skulle egentlig offentliggjøres klokka 07 norsk tid i morgen. 

Det er utsatt til klokka 13. Og grunnen skal etter det Dagbladet kjenner til være at trener Egil Kristiansen ønsker å se an jentenes form før han sammen med sprinttrener Roar Hjelmeset tar ut laget.

I går sa Kristiansen til Dagbladet at han ikke kunne utelukke at Marit Bjørgens problemer i de to siste rennene hun har gått i OL, 10-kilometerne og stafetten, kunne ha andre årsaker enn bare dårlige ski.

Marit møtte veggen og gikk tom for krefter på begge de løpene, noe som er svært uvanlig for henne. 

Kristiansen åpnet også for å ta medisinske tester av Marit for å utelukke formsvikt.

Det er etter det Dagbladet vet, ikke blitt gjort. Men likevel velger han altså å sjekke Marits form på trening i morgen før han tar ut det endelige laget.

- Skal Marit gå sprintstatfetten, skal vi i alle fall være helt sikre på at hun er hundre prosent i orden, sa Kristiansen i går.

Både Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og kanskje også Astrid Uhrenholdt Jacobsen kan være potensielle deltagere i onsdagens lagsprint.

Hele Norges coronakart