Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn, NM:

Marit Bjørgen med brutalt VM-varsko: Gikk fra alle etter bare noen hundre meter

Vant NM-duathlon overlegent.

HA DET BRA: Heidi Weng kan skimtes i bakgrunnen, men dette var det siste hun så av ryggen til Marit Bjørgen i dag. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
HA DET BRA: Heidi Weng kan skimtes i bakgrunnen, men dette var det siste hun så av ryggen til Marit Bjørgen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen fikk spørsmål av NRK før dagens NM-løp om hva som er spesielt med duathlon. «Det er den overgangen mellom klassisk og skøyting, da», svarte den nybakte mora ganske tørt. Så gjorde hun kort prosess med konkurrentene like etter.

Bare noen hundre meter var gått da Bjørgen satte opp en fart ingen klarte å følge. Heidi Weng gjorde et ærlig forsøk, men etter en drøy kilometer måtte også årets Tour de Ski-vinner gi opp.

Sjanseløse konkurrenter

Etter 3,7 kilometer hadde 36-åringen en ledelse på 25 sekunder. Resten av feltet hadde rett og slett fått juling allerede.

Ved den overgangen til skøyting som Bjørgen nevnte, var avstanden ned til resten 53 sekunder.

Så da startet egentlig et eget løp bak den trønderske skidronningen, konkurransen om å bli nummer to på fellesstart med skibytte.

Alene i tet satte aldri Bjørgen ned farten, mens Maiken Caspersen Falla, Marthe Kristoffersen, Heidi Weng og et par andre gikk samlet mot en spurtduell om andreplassen.

Fungerer bra

Weng og Falla gjorde til slutt opp om det, med Falla en tåspiss foran lagvenninnen - 1.21,9 bak Marit Bjørgen.

Hun cruiset inn til sitt 19. NM-gull. Det skal bli tøft å slå denne dama i VM, for å si det mildt.

I VM-FORM: Bjørgen i klassiskdelen. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
I VM-FORM: Bjørgen i klassiskdelen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg syns det er artig å gå på ski når ting fungerer bra. God kropp og gode ski, og når man føler man får luke bakover, så blir man inspirert, sier Bjørgen til NRK etter løpet.

- Da jeg skjønte at Heidi la seg bak med de andre, så var det bare å gå mitt eget løp. Jeg prøvde å ha fokus på meg selv og gå teknisk godt på ski. Det er en del å plukke på ennå, men når jeg er i form så går jeg godt på ski. Men det er fortsatt en måned til tremila i VM. Det fungerer bra nå, men jeg håper jeg kan løfte meg enda et par hakk. Det ser bra ut, sier 26-åringen.

Glad Falla

Ragnhild Haga ble nummer fire, og Marthe Kristoffersen nummer fem.

Maiken Caspersen Falla er også glad etter sitt sølv.

- Å slå Heidi (Weng) på distanse, det skjer ikke så ofte, så det er jeg fornøyd med. Jeg føler egentlig ikke at jeg tok meg sånn «kjempe» ut i dag, men jeg liker veldig godt det momentet med skibyttet, sier Falla, som likevel ikke kommer til å gå duathlon i VM, da det er teamsprint dagen etter.

SØLV: Falla spurtslo Weng i kampen om andreplassen. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLV: Falla spurtslo Weng i kampen om andreplassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg merket med en gang at jeg ikke var i nærheten av det Marit dreiv med, sier Heidi Weng til NRK etter bronsen.

- Da var det bare å bli med toget og gjennomføre som en god treningsøkt. Vi er veldig langt bak Marit, så vi må gjøre noe med det. Dette tilsvarer vel omtrent en tiendeplass i et internasjonalt renn, mener Weng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media