Marit Bjørgen med nytt VM-mål

- Det startet gjennom at jeg ville hjelpe ...

SKAL HJELPE: Marit Bjørgen (39) tid som skiløper er over, men hun skal uansett hjelpe til med å skape nye trønderske medaljehåp til ski-VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Terje Pedersen / NTB scanpix
SKAL HJELPE: Marit Bjørgen (39) tid som skiløper er over, men hun skal uansett hjelpe til med å skape nye trønderske medaljehåp til ski-VM på hjemmebane i Trondheim i 2025. Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marit Bjørgen (39) tid som skiløper er over, men hun skal uansett hjelpe til med å skape nye trønderske medaljehåp til ski-VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Tidligere i sommer ble det kjent at hun får en rådgiverrolle i Team Veidekke Midt-Norge, kanskje mer kjent som Team Trøndelag.

Det ble omtalt som et skup da avtalen ble kjent. Bjørgen skal i første rekke bidra med gode treningsråd og hjelpe utøverne med å takle konkurransepresset.

Dette blir hennes første jobb i miljøet etter at hun ga seg etter 2018-sesongen.

- Det startet gjennom at jeg ville hjelpe og bidra inn mot søskenbarnet mitt Anne Kjersti (Kalvå). Så fikk jeg spørsmål om jeg kunne bidra til å hjelpe til inn mot Team Trøndelag, og det takket jeg ja til. Det blir mest rådgivning, men har jeg muligheten til å være til stede så gjør jeg gjerne det også, sa Bjørgen til NTB i forbindelse med Oslo Skishow i juni.

Ser framover

Det er flere grunner til at 39-åringen fra Rognes i Trøndelag ønsker å bidra opp mot løpere fra oppvekstområdet. Det er viktig med rekruttering med tanke på at det blir ski-VM i Trondheim i 2025.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer