Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen skadet - mister NM

Skadd etter løpetur.

SKADET: Marit Bjørgen mister NM del to på Beitostølen i helga. Her før VM i skiskyting i Holmenkollen tidligere denne måneden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADET: Marit Bjørgen mister NM del to på Beitostølen i helga. Her før VM i skiskyting i Holmenkollen tidligere denne måneden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Bjørgen gjorde comeback tidligere enn forventet etter at hun fødte sønnen Marius i desember, da hun gikk Marit Bjørgen-rennet tidligere i år.

I helga skulle hun gått del to av NM på Beitostølen, men må nå stå over etter en lengre løpetur for noen dager siden. Det skal dreie seg om en muskulær belastningsskade i hofteregionen.

- Vi har stor tro på at situasjonen vil roe seg, men ikke fort nok til å gå tre mil på ski allerede nå på lørdag, sier landslagslege Fredrik S. Bendiksen i en pressemelding.

Bjørgen skal være inneforstått med situasjonen, og trener alternativt med å sykle og gå turer med barnevognen. Bendiksen sier de følger situasjonen dag for dag, og at de er svært optimistiske på at situasjonen bedrer seg relativt raskt.

- Ikke noe med fødselen å gjøre Landslagslegen sier til NTB at skaden kan kalles et hendelig uhell.

- Jeg vurderer at det er den lange løpeturen som kanskje kom litt for tidlig, som er årsaken. Så vidt jeg vurderer det, har ikke dette noe med fødselen å gjøre, sier Bendiksen til NTB.

Han tror det vil gå fra en til to uker før langrensstjerna er tilbake for fullt.

- Det er ingen dramatikk i det som har skjedd. Skaden oppsto i forrige uke. Marit er fornuftig, så dette kommer hun seg greit gjennom.

-Synd På grunn av belastningsskaden deltar Bjørgen heller ikke på den pågående testsamlingen på Storefjell.

- Det viktigste nå er at Marit blir klar for neste skisesong, selv om det er synd at hun nå ikke kan gå NM del to, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Hele Norges coronakart