TILBAKE I GULT: Marit Bjørgen leder igjen verdenscupen sammenlagt, etter sin 50. seier i den sammenheng.Foto: SCANPIX/AP/Sergei Grits
TILBAKE I GULT: Marit Bjørgen leder igjen verdenscupen sammenlagt, etter sin 50. seier i den sammenheng.Foto: SCANPIX/AP/Sergei GritsVis mer

Marit Bjørgen tok tilbake verdenscupledelsen

Spurtslo Kalla og knuste Kowalczyk i Rybinsk.

(Dagbladet): Marit Bjørgen er tilbake i ledelsen i verdenscupen sammenlagt, etter at hun vant dagens 10 kilometer fellesstart i fristil i russiske Rubinsk, og tok sin 50. v-cupseier.

Etter nedturen i NM var det en helt annen Bjørgen vi fikk se i dag, og da Charlott Kalla satte inn støtet etter tre fjerdedeler av løpet, var det bare den norske VM-dronninga som klarte å følge.

God form
På oppløpet var Bjørgen utilnærmelig, og knuste den svenske jenta i spurten.

Justyna Kowalczyk fikk slite, ble bare nummer syv, og dermed tok altså Bjørgen tilbake sammenlagttrøya i verdenscupen for kvinner.

- Jeg er fornøyd med å være tilbake i den gule trøya. Jeg var i god form, og skiene var også veldig gode. Jeg og Charlotte klarte å få en luke, og jeg visste at hun er en god spurter. Derfor måtte jeg holde trykket oppe helt inn, sier Bjørgen, ifølge NTB. - Jeg ser fram til søndagens løp fordi jeg føler meg i veldig god form akkurat nå. Etter NM har jeg vært tre dager hjemme og slappet av på sofaen. Jeg er glad over å ha funnet tilbake til godfølelsen, sier Bjørgen.
God norsk dag
Marthe Kristoffersen spurtslo Therese Johaug og kapret tredjeplassen på en strålende norsk dag.

- Jeg er fornøyd med å ta en plass på seierspallen. Det er første gang jeg går i Russland, og jeg liker meg bra her. Løypa var bra, men det var kaldt. Jeg er fortsatt nummen på hendene og beina. Det var ikke noe fornøyelig å gå, men jeg gjorde mitt beste

10-kilometeren ble dermed en stor opptur for Marit Bjørgen, som har følt seg sliten siden Tour de Ski, noe Justyna Kowalczyk har avvist som skuespill i polske medier i dag.

Polakken fikk vel ikke akkurat mindre vann på den mølla etter dagens Bjørgen-prestasjon.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer åtte i løpet, Heidi Weng nummer ni, mens Vibeke Skofterud ble nummer ti. Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til 17.-plass.

I morgen står skiathlon over 2 x 7,5 km på programmet.