Marit Bjørgens råd for å bli verdens beste

- Tålmodighet og jobbe langsiktig.

TAKKER MODERKLUBBEN: Marit Bjørgen vil takke ildsjelene i Rognes IL for at hun er der hun er i dag. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TAKKER MODERKLUBBEN: Marit Bjørgen vil takke ildsjelene i Rognes IL for at hun er der hun er i dag. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen (35) har hatt en fantastisk skikarriere. Hun har blant annet 14 VM-gull og 6 OL-gull i bagasjen - en utrolig bragd uansett sport.

Hun er født og oppvokst på Rognes, ei lita bygd sør for Støren i Sør-Trøndelag. Det var også her Marit Bjørgen startet å gå fort på ski.

- Rognes IL har betydd mest for meg, som jeg har stått for i hele min karriere. Fra jeg var liten jente. Som har de ildsjelene som er der, som har gjort at jeg kan komme dit jeg er i dag, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

- Syns du små klubber får for lite oppmerksomhet?

- De små klubbene burde fått mer oppmerksomhet. Det er de som får frem proffene. Takk til Dagbladet som setter fokuset på dette, sier Bjørgen.

Habil håndball-spiller Som barn drev ikke Marit Bjørgen bare med langrenn. Hun var også veldig interessert i både fotball og håndball. Kanskje det norske folk hadde fått se Bjørgen på det norske landslaget i håndball, dersom hun ikke hadde valgt å satse på ski.

- Jeg var en habil håndballspiller. Hadde jeg vært like god på det, så kunne jeg kommet langt der. Men det ble mer naturlig med langrenn når jeg kom på landslaget og kom meg i gang der, sier Bjørgen.

Godt råd Det å bli suksessfull innen idrett kommer ikke av seg selv. Derfor har Norges skidronning noen velmente råd til barn og unge som ønsker en karriere innen idrett.

- Mitt råd til de unge i dag må være tålmodighet og jobbe langsiktig, så tror jeg det er fullt mulig å bli verdens beste, sier Bjørgen.

Langrennsløperen venter barn med samboer Fred Børre Lundberg (45). Det kunngjorde skidronningen under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal i juni.

Hun avslørte i september at det blir en gutt. 35-åringen har termin i desember.

For å delta i Klubben i mitt hjerte kan du legge inn stemme til din lokalklubb i denne saken. Les mer om konkurransen i høyremargen i denne artikkelen.

TRENER HARDT:  Gravide Marit Bjørgen på  løpetur under langrennselitens samling på Lillehammer . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENER HARDT: Gravide Marit Bjørgen på løpetur under langrennselitens samling på Lillehammer . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer