- Marit bør fortsette

Selv om håndball-EM har vært en skuffelse for Norge så langt, mener klubbtrenerne i den hjemlige håndballserien at Marit Breivik bør fortsette som landslagstrener også etter at mesterskapet i Romania er over.

Dagbladet stilte trenerne to spørsmål:

1) Bør Marit Breivik fortsette som landslagstrener etter EM?

2) Eller synes du det er på tide med et trenerskifte?

Her er svarene:

Kjetil Larsen, Gjerpen:

- Jeg har tillit til Marit Breivik. Det kan alltid være greit med nye koster, men jeg tror Marit har kontroll. EM har vært marginalt. Hadde de to første kampene vippet til seier ville ikke de kritiske røstene vært så sterke.

Roar Aksdal, Selbu:

- Da Marit var klubbtrener i Larvik, fikk hun veldig mye ut av et ungt mannskap på kort tid. Hun skapte Norges beste lag på mye kortere tid enn jeg trodde, i alle fall. Jeg har gode erfaringer med henne, og tror hun er et godt alternativ - om hun har motivasjonen.

Kristjan Haldorssrn, Stabæk:

- Jeg tror jeg venter til etter EM med å komme med synspunktene mine. Det er lett å sitte hjemme i godstolen og kritisere. Slik EM er blitt, ser jeg mer på det som en nyttig turnering enn et mesterskap.

Marjan Zedjac, Lunner:

- Jeg synes Marit Breivik er veldig flink. Hun er kjempedyktig både som manager og organisator. Det har ikke gått så bra i EM, men laget er både ungt og nytt.

Valeri Putans, Byåsen:

- Det er ingen grunn til å bytte landslagstrener. Marit Breivik må fortsette.

Ole Gustav Gjekstad, Larvik:

- Skal Norge lykkes, må vi ha en helt annen struktur på angrepsspillet. Fram til nå har vi i stor grad levd på gode målvakter og godt forsvarsspill. Jeg tror Marit Breivik kan gjøre den jobben. Arne Høgdahl skal gi seg. Gunnar Pettersen ville fått struktur på angrepsspillet.

Zeljko Tomac, Bækkelaget:

- Marit Breivik har veldig bra resultater. Det er ingen grunn til at hun ikke skal fortsette. Norge kan ikke få noen bedre landslagstrener.

Morten Schønfeldt, Nordstrand:

- Jeg har tillit til Marit. Hvis hun er motivert, bør hun fortsette. Men hun må gå inn og styre mer, både når det gjelder angreps- og forsvarsspillet. Det nye landslaget trenger en annen kultur enn det gamle laget hadde.

Ole Hammershaug, Gjøvik og Vardal:

- Marit Breivik bør fortsette. Hun har evnen til å ta vare på de unge talentene. Det er ingen grunn til å bytte landslagstrener.

<B>FULL TILLIT:</B> Landslagssjef Marit Breivik og de norske jentene har det tungt i håndball-EM i Romania, men sjefen sjøl får tillit fra trenerne i Eliteserien om å fortsette i jobbben sin.