Marit Breivik ledet Norge i 18 mesterskap. Hun tas igjen av denne mannen

Men Jan Pytlick gir seg etter VM neste år. Eller OL i 2016...

• I videoen kan du høre hva Jan Pytlick mener om styrkeforholdet mellom Norge og Danmark, og hvor svekket han mener Norge er etter alle forfallene.

ESBJERG (Dagbladet): Danskenes populære landslagstrener Jan Pytlick (47) tangerer Marit Breiviks mesterskapsdeltakelser når han leder Danmark i håndball-EM i Ungarn og Kroatia i desember.

Det blir den murerutdannede håndballtrenerens 18. mesterskap som sjef for de danske håndboldpigerne.

I antall medaljer kommer han derimot dårlig ut av en sammenligning med Breivik:

Marit Breivik ledet Norge til 13 medaljer (åtte gull) i periodenen 1994-2008 - mens Pytlick kan vise fram seks medaljer på sine 17 turneringer som danskenes sjef.

Ender på 19 eller 20 Nå går det derimot mot slutten for hans regjeringstid, om vi skal tro Pytlick selv. Punktum settes etter VM på hjemmebane neste år.

- Det har jeg avtalt med det danske håndballforbundet. Men det er klart; om vi kvalifiserer oss til OL i 2016, så tar jeg med meg det også, sier Jan Pytlick til Dagbladet.

I så fall ender han på enten 19 eller 20 mesterskap som dansk boss.

Har sluttet før... Om han faktisk slutter, vel og merke. Han har nemlig gitt seg som landslagssjef før, godeste Jan Pytlick. Etter fjerdeplassen i VM i Russland i 2005 sa han takk for seg.

Inn kom Brian Lyngholm. Det ble derimot med et kort innhopp. Han trakk seg etter 11. plassen i EM i Sverige i 2006, etter mistillit fra nesten hele spillergruppa.

Dermed var Jan Pytlick tilbake som sjef for de danske kvinnene igjen fra 2007.

- Nærmer oss Norge VM-bronsen i Serbia i fjor var nasjonens første internasjonale medalje siden EM-sølvet (tapte finalen mot Norge) i Ungarn i 2004.

I samme periode har Norge vunnet ni medaljer (seks gull) på 11 mesterskap.

Danskene har ikke nådd oss til knærne i damehåndballen.

VM på hjemmebane neste år er det store målet det spisses inn mot, og Jan Pytlick håper å lede danskene til topps igjen før han gir seg.

Han mener at de er i ferd med å innhente noe av forspranget.

- Jeg synes vi nærmer oss Norge. Det syntes jeg allerede i fjor.  Vi har et lag som begynner å få litt erfaring og nå kan vi konkurrere mot de beste, mener Jan Pytlick.

Møtes i kveld I kveld skal jentene hans måle krefter mot Norge i Århus, i den siste kampen i Golden League-turneringen i Danmark. Pytlick tror på en spennende og god kamp.

- Jeg gleder meg til å se hvor vi står hen før EM. Norge har spilt to veldig bra kamper, mens vi er fornøyd med vår kamp mot Brasil (vant med fire mål). De unge danske spillerne må vise hva de kan mot Norge, sier Jan Pytlick til Dagbladet.

13 MEDALJER: Marit Breivik ledet Norge til 13 medaljer på 18 mesterskap som norsk landslagssjef i håndball. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
13 MEDALJER: Marit Breivik ledet Norge til 13 medaljer på 18 mesterskap som norsk landslagssjef i håndball. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer