Marit Breivik røk akillesen

HAMAR (Dagbladet): Landslagstrener Marit Breivik greide å ryke akillesen under trening med handballjentene i dag.

Breivik spilte fotball med håndballjentene. Hun skulle snu seg og slå en pasning, da hun plutselig falt i kne.

- Jeg kjente med en gang at akillesen var røket, sier Marit Breivik til Dagbladet :på nettet.

Landslagslege Odd Arne Daljord er spesialist på akillesskader. Han fastslo med en gang at det blir mesterskap på krykker for Breivik. Hun ble umiddelbart behandlet med is, og fullførte treninga liggende på benken med foten høyt i været.

I utgangspunktet skulle Breivik opereres i dag, men Daljord slo det fra seg etter å ha konferert med kolleger på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI) i dag.

- Hele greia er komisk. Det er ikke noe annet å si om det. Også jeg - som synes det er så artig å spille fotball. Nå var vi få på trening og det skulle bli så bra. Kroppen er nok litt råtten, sier Breivik.

Hun har tidligere hatt to korsbåndskader, sist i 1990. Da ble hun skadd under en B-kamp med tommelskadde Trine Haltvik.

- Vi skulle spille B-laget til Byåsen opp fra 4. til 3.divisjon, for å få et bra rekruttlag. Jeg skulle levere en pasning, og gikk i golvet med korsbåndskade.

Breivik fullfører nå VM med en spesialskinne på foten. Den avlaster foten, og gjør at hele tyngden kommer på hælen. Slik unngår Breivik operasjon .

- På grunn av den store flyttevirksomheten til handballjentene, er det både smertemessig og praktisk bedre å vente med operasjonen til etter VM. Hun skal opereres mandag 13. desember. Etter seks uker er hun på beina igjen. Det er mange rare situasjoner man skal komme bort i, sier Daljord.

I BAKKEN: Marit Breivik røk akillesen under fotballtrening i dag.