GRATULERTE: Marit Bjørgen klarte aldri å hente inn Therese Johaugs forsprang, men var den første til å gratulere verdenscupvinneren. Foto: TT / NTB SCANPIX
GRATULERTE: Marit Bjørgen klarte aldri å hente inn Therese Johaugs forsprang, men var den første til å gratulere verdenscupvinneren. Foto: TT / NTB SCANPIXVis mer

- Marit er nok fortsatt en bedre skiløper enn meg

Sier Johaug etter å ha vunnet verdenscupen.

FALUN (Dagbladet): - Det var så utrolig deilig å klare det. Jeg måtte bare hyle det ut, sier Therese Johaug.

Hun skrek som en villkatt i stemmeskiftet da hun skled over mål som verdenscupvinner i Falun.

Endelig var spenningen utløst, hun hadde klart det de færreste trodde var mulig - å holde selveste langrennsdronninga Marit Bjørgen bak seg, både i sporet og på sammenlagtlista.
 
- Har nok hatt litt flaks Verdenscuptrofeet betyr at du har vært den beste skiløperen den vinteren, men Johaug kjøper ikke den karakteristikken sånn umiddelbart.

- Jeg har hatt en kjempesesong. Men Marit er nok fortsatt en bedre skiløper enn meg. Hun har vunnet flere renn enn meg denne vinteren, og hun vant flere OL-gull. Men hun fikk problemer i Tour de Ski der jeg fikk med meg mange poeng.

- Jeg hadde kanskje litt flaks på slutten her. Marit tok jo stadig inn på forspranget jeg hadde i sammendraget, og var helt oppe i ryggen på meg etter sprinten fredag. Men så var hun vel ikke i sin aller beste form disse to siste dagene, sier Johaug.

Selv gikk hun kanskje vinterens to beste renn i Falun. Og da Marit aldri klarte å ta inn de 15 sekundene Johaug hadde i forsprang i går, var det hele veldig greit.
Festklar - Det er stort. Jeg har drømt om å vinne verdenscupen siden jeg var lita jente. Og jeg har trent og trent og trent for å bli sterk nok til å klare det. Nå har jeg klart det, herregud!

Som seg hør og bør etter en jubelsesong der prikken over i'en kom i siste renn, blir det fest på den norske jentene i kveld.

Det er mange som har mye å feire, ikke minst har Therese Johaug det.

- Jeg skal love deg at festviljen er på topp, sier hun.