Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit er sponsorenes drøm

For første gang er «Årets Sponsorobjekt» i Norge en person. Hun heter selvsagt Marit Bjørgen.

PRISVINNER: Marit Bjørgen er vant til å vinne. Men i kveld vant hun noe hun aldri før har vunnet - nemlig tittelen «Årets Sponsorobjekt». Foto: Hans Arne Vedlog
PRISVINNER: Marit Bjørgen er vant til å vinne. Men i kveld vant hun noe hun aldri før har vunnet - nemlig tittelen «Årets Sponsorobjekt». Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Vanligvis er det lag eller arrangementer som stikker av med denne prisen. Både Hovefestivalen, Moldejazz, Nobels Fredssenter og Vålerenga Fotball er tidligere vinnere av sponsor- og eventbransjen årlige hederpris.

Men i år - eller rettete sagt i fjor - var det altså langrennsdronninga Marit Bjørgen som ble vurdert som nasjonens beste sponsorobjekt.

- Veldig hyggelig. Dette setter jeg faktisk veldig stor pris på. Jeg er opptatt av å gjøre en god jobb for sponsorene mine, jeg vil gjerne gi noe tilbake. Og jeg er opptatt av å være et forbilde som kan virke motiverende.

- Jeg tolker denne prisen dithen at jeg har lykkes med noe av det, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Strålende personlighet - Bjørgen har i forhold til sine egne holdninger og verdier skaffet seg få, men relevante partnere. Hun leverer alltid på sitt ypperste i alle prosjekter, er troverdig og engasjerer sine sponsorer til også å yte. Dette resulterer i gode resultatendringer og vekst hos alle sponsorer, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

- Hun har en personlighet det stråler av, og et driv som motiverer. En klar vinner, legger juryen til.

Marit ble ovverakt prisen på sponsor og Eventforeningens årlige tilstelning i Oslo i kveld, og var selv til stede for å ta  i mot.

Markedet vokser Tall fra Sponsor- og Eventforeningen viser at det samlede sponsormarkedet i Norge økte med 5,5 prosent i 2014. Totalt ble det sponset for 4,4 millirder kroner i gjor, og sponsing er snart landers nest største reklamekanal - etter internett.

- Vi ser fra undersøkelser vi har gjort fra blant norske bedrifter at sponsing blir stadig viktigere som kommunikasjonskanal. Det ligger oftere enn før en klar strategi bak valg av sponsorobjekter, sier analysesjef i Sponsor Insight, Fredrik Thune-Larsen.