Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit er ti kilo sterkere i lårene

Nå tør hun ikke legge på flere vekter.

RÅSTERK: Se hvordan rumenerne prellet av Marit Malm Frafjord tidligere i dag. Spesielt i forsvar var hun råsterk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
RÅSTERK: Se hvordan rumenerne prellet av Marit Malm Frafjord tidligere i dag. Spesielt i forsvar var hun råsterk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Når Marit Malm Frafjord (24) spenner musklene i lårene og prøver å holde motstanderne unna inne på streken, er hun ti kilo sterkere enn hun var under EM i fjor.

Etter knallhard trening gikk hun opp fra 110 til 120 kilo i knebøy. Ifølge Adressa.no mente Byåsen-trener Geir Oustorp at hun hadde mer og gå på, så han ba Malm Frafjord legge igjen litt mer svette i styrkerommet.

- Jeg gjorde det jeg fikk beskjed om. Nå tror jeg persen er høy nok. Men det er litt rart egentlig, for jeg føler ikke at jeg tar mer nå enn jeg har klart tidligere, sier hun til Dagbladet.

Tidligere i dag - da Norge slo Romania med ett mål - viste Malm Frafjord muskler da hun sammen med de andre jentene i midtforsvaret tilintetgjorde Romanias fryktede strekspillere.

Sperrer og spenstSom linjespiller gir den nye lårstyrken henne store fordeler.

- Det har ikke vært noe mål i seg selv å øke med ti kilo, men jeg klarer å holde sperrene litt lenger nå og så hopper jeg mer og bedre når jeg skyter.

I skuddøyeblikkene er målet hennes å få enda mer luft under kroppen slik at hun kan vente ut målvaktene mer.

- Jeg har nok fått litt bedre spenst av denne styrketreningen, men jeg har også fokusert mye på å hoppe mer når jeg skyter og ikke bare legge meg ned. Det er ikke alltid det går, men jeg føler meg flinkere til det nå, sier Malm Frafjord, som i gårsdagens kamp mot Ungarn scoret ett og skaffet Norge fem straffekast.

Hun er veldig bevisst på at styrketreningen ikke skal gå utover andre ferdigheter.

Vil ikke bli sterkere- Jeg må være utholdende, rask og sterk. Jeg kan ikke bare legge på vekter, for du trenger ganske mye som håndballspiller. Jeg føler ikke at den ekstra lårstyrken har gått på bekostning av noe.

SLAPPER LITE AV: Marit Malm Frafjord må slappe av litt mellom øktene, men hun må trene - selv når hun egentlig har fått beskjed om å ta fri. Foto: BJØRN LANGSEM
SLAPPER LITE AV: Marit Malm Frafjord må slappe av litt mellom øktene, men hun må trene - selv når hun egentlig har fått beskjed om å ta fri. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Men jeg kommer ikke til å jobbe mer for å bli enda sterkere, jeg jobber heller med å bli enda mer eksplosiv, sier 24-åringen.

Øktene i treningsstudioet har vært lange, men lite frustrerende. Malm Frafjord elsker nemlig å trene.

Da Dagbladet møtte henne i Trondheim før VM, hadde Byåsen en etterlengtet fridag. Hun trente likevel både om morgenen og på kvelden.

Vil ikke skulke- Jeg må trene. Det er bedre å gjøre det enn å ha helt fri eller så blir jeg enda tyngre dagen etter. Jeg har alltid vært veldig disiplinert treningsmessig. Jeg burde kanskje hatt like stor disiplin på skolen, men det er artigere å trene.

- En treningsnarkoman?

- Nja, jeg liker å trene i hvert fall. Jeg må jo like det, ellers blir det tungt å være håndballspiller.

- Føler du deg dårlig hvis du ikke får trent en dag?

- Jeg føler meg i hvert fall litt lat, og det kjennes som å skulke. Selv om vi har fått beskjed om å ikke trene av Geir må jeg gjøre noe. I sommer trente jeg bare to ganger på åtte dager, det var rekord. men da hadde vi jo spilt to sesonger nesten i ett, på grunn av OL i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media