Marit gir Astrid støtte og skryt

Nekter å deppe.

SAPPORO (Dagbladet.no): Marit Bjørgen lot Astrid Jacobsen (20) ta ankeretappen, fordi hun selv verken er i form eller tøff nok i hodet.

Jacobsen ble forbigått av tyske Evi Sachenbacher Stehle på stadion, og Norge måtte nøye seg med en bronse.

Finland tok et suverent gull, Norge lå på sølvplass i 19,7 av 20 km.

- Vi er fornøyde med bronsen, alle gjorde sitt beste. Astrid gjorde en kjempejobb, men det er ikke artig for Astrid å tape sølvet i spurten. Nå blir det viktig å bakke henne opp, sier Marit.

- Hvordan skal dere backe henne opp?

- Vi skal skryte av Astrid, hun er en junior som kommer hit og tar tre medaljer. Vi skal ikke deppe, sier Marit til Dagbladet.no.

Det beste laget

Bjørgen står fast på at det var riktig at hun ikke gikk sist. Og hun ønsker ikke å spekulere i om hun kunne sikret sølvet som ankerkvinne.

STØTTES: Astrid Jacobsen (nr. to f.v.) får støtte av lagvenninnene Vibeke Skofterud (t.v.), Kristin Størmer Steira (nr. to f.h.) og Marit Bjørgen (t.h.). - Astrid gjorde en kjempejobb, sier Bjørgen. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
STØTTES: Astrid Jacobsen (nr. to f.v.) får støtte av lagvenninnene Vibeke Skofterud (t.v.), Kristin Størmer Steira (nr. to f.h.) og Marit Bjørgen (t.h.). - Astrid gjorde en kjempejobb, sier Bjørgen. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

- Det er ingen vits i å gruble over det. Vi gjorde vårt beste da vi satte opp laget, det var det beste.

Bjørgen ble vekslet ut på 2. etappe 21,9 sekunder etter Finland og tapte ytterligere 27 sekunder til teten.

- Jeg synes etappen min var grei, sier Marit.

Vibeke Skofterud startet for Norge og fikk en oppvisning i klassisk langrenn foran seg, i form av en Virpi Kuitunen i superform.

- Med den farten er det ingen som kan holde følge med henne, sier Vibeke som synes hun gikk godt og ikke sørger over sølvet som forsvant.

- Jeg synes vi skal være veldig godt fornøyd med bronse. Astrid gjorde en kjempeetappe. Sachenbacher er verdens beste på 5 km fristil. Med den farten hun kom i kan ingen holde følge.

Kristin Størmer Steira leverte et et kjempeløp på tredje etappe, den første i skøyting. Hun sendte Jacobsen ut bare 22 sek bak finnene.

- Vi håpet på sølv, men vi er veldig fornøyd med Astrid. Jeg synes Astrid kjempet bra, sier Kristin.

Marit gir Astrid støtte og skryt

Nådde målet

Steira fikk sin andre bronse i mesterskapet og er veldig fornøyd med det. Også for Bjørgen er et slags mål nådd - med to bronser.

Før VM og formsvikten ønsket Bjørgen seg et par medaljer i Sapporo.

- Ja, vi skal ikke deppe, sier Marit.

Det vil heller ikke sportssjef Åge Skinstad.

- Når vi er så nær sølvet er det naturlig at alle er litt skuffet over det umiddelbart. Men alt i alt er vi fornøyde.

Jentetrener Egil Kristiansen gliste i målområdet, på tross av avslutningen.

- Astrid gjorde sitt absolutt beste, men var litt for sliten til å henge med Sachenbacher i spurten. Men hun har tremedaljer på tre øvelser, så hun har all grunn til å være veldig, veldig fornøyd.