Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit gråt på TV- men av glede

Etter NM-gullet på jaktstarten.

(Dagbladet.no): Fredag våknet Marit Bjørgen opp til overskriften «Slakter Bjørgens trener» i landets største avis. Vibeke Skofterud kunne ikke skjønne at Rognes-jenta ikke innså hva som var galt - og fastslo at Bjørgen hadde trent seg i senk.

Utover dager ble det oppvaskmøter i langrennsleiren - og i dag svarte Bjørgen på beste måte.

Hun spurtslo stortalentet Marthe Kristoffersen på 15 kilometer jaktstart, og sjelden har et NM-gull smakt like godt.

Vi har sett Bjørgen gråte i TV-intervjuer før, men denne gangen var det bare gledestårer.

- Jeg er kjempeglad. Det er en god følelse å vinne igjen, utrolig artig å slå tilbake etter alt det negative som har vært. Jeg greide å snu tankegangen. Det er jeg utrolig glad for, sier en rørt Bjørgen til NRK.

Hun slet imidlertid på den klassiske delen av jaktstarten, men greide å bite seg fast inn mot skibyttet halvveis. I fristil var hun langt piggere.

- Jeg gleda meg i hele dag til å skøyte. I klassisk hadde jeg litt dårlig feste, og prøve å roe meg ned og gå ordentlig på ski. Da vi lå samlet til skibyttet, hadde jeg en god følelse i kroppen, forklarer hun.

Hun fikk likevel kamp til døra av Marthe Kristoffersen - som bare var 2,7 sekunder bak Bjørgen i mål. Her kan norsk langrennssport ha mye godt i vente.

FIKK REVANSJ: Marit Bjørgen klarte ikke å holde tilbake tårene etter seieren på 15 kilometer jaktstart. Arkivfoto: SCANPIX
FIKK REVANSJ: Marit Bjørgen klarte ikke å holde tilbake tårene etter seieren på 15 kilometer jaktstart. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

- Jeg visste at hun var en god spurter, prøvde å rykke, men kjente på kroppen at jeg begynte å stivne. Men det var et greit løp. Vanskelig å si hvor godt det ville vært i verdenscupen, sier Bjørgen til NRK.

Juniorjenta på 2. plass smilte uansett som en sol etterpå.

- En utrolig artig og god følelse, sier hun.

- Jeg prøvde det jeg kunne, men Marit er ganske god til å spurte. Jeg måtte konsentrere meg om å holde de andre bak, sier hun.

Det klarte hun med glans. Hilde Gjermundshaug Pedersen spurtslo Vibeke Skofterud i kampen om bronse. Begge kom 5,9 sekunder bak Bjørgen, men Hilde GP var de nødvendige centimeterne foran Skofterud.

image: Marit gråt på TV- men av glede
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media