PUR LYKKE: Marit Bjørgen gir Dagbladets fotograf tommelen opp etter å ha kommet ut fra dopingkontrollen. Endelig fikk hun gullet de aller fleste har unnet henne. - Jeg tror ikke jeg har vært så glad noen gang, sier hun til Dagbladet.

Foto:ARNT E. FOLVIK
PUR LYKKE: Marit Bjørgen gir Dagbladets fotograf tommelen opp etter å ha kommet ut fra dopingkontrollen. Endelig fikk hun gullet de aller fleste har unnet henne. - Jeg tror ikke jeg har vært så glad noen gang, sier hun til Dagbladet. Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

- Marit har jobbet så hardt for dette

Northug og Hattestad hyller gulljenta.

||| WHISTLER/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen gikk fullstendig bananas etter å ha gått inn til karrierens første OL-gull.

Fra den andre siden av gjerdet kunne journalistene høre høylytte jubelhvin samt enkelte ord som ikke egner seg like godt på trykk.

Gleden var lett å forstå: Under Liberec-VM for temmelig nøyaktig ett år siden var Bjørgen en skygge av seg selv og veien tilbake virket uendelig lang.

Derfor sto gratulantene i kø da comebacket var kronet på best tenkelige måte: Med OL-gull i sprint. Og enda er det fire distanser igjen i mesterskapet. 

- Det betyr mye for hele gjengen at langrennstroppen får gull. Stemninga blir bra, og det er viktig at vi fikk et gull så tidlig, sier bronsegutten Petter Northug.

Og fortsetter:

- Alle synes det er helt topp at hun lykkes med OL. Hun har jobbet så hardt, og var uheldig forrige gang. Jeg snakker for alle når jeg sier at vi unner henne dette veldig masse.

BARNESKIRENN: Marit Bjørgen var raskest i prologen og suveren både i kvartfinalen, semifinalen og finalen. Foto: SCANPIX
BARNESKIRENN: Marit Bjørgen var raskest i prologen og suveren både i kvartfinalen, semifinalen og finalen. Foto: SCANPIX Vis mer

Ola Vigen Hattestad var naturligvis svært skuffet over å havne på den bitre fjerdeplassen, men hadde få problemer med å slutte seg til Bjørgens gratulanter.

- Jeg synes det er skikkelig fortjent og moro. Hun var helt rå i dag, skjønte jeg. Hun er en person som er den samme uansett hvor mye hun vinner, det er ingen nykker. Det er viktig for norsk damelangrenn å ha henne tilbake igjen. Skikkelig gøy.
 
Fred Børre Lundberg fikk samboer Marit på telefonen like etter gulløpet i går.

- Hun var overlykkelig. Men det var bare kaos rundt henne. Det var ikke så mye fornuftig jeg fikk ut av henne, sier Lundberg til Dagbladet.

OL-vinneren i kombinert fra Lillehammer i 1994 mener få har fortjent suksessen mer enn Bjørgen.

- Jeg er veldig stolt. Hun har vært langt nede og hatt en del tunge stunder, sier Lundberg.

GIKK BANANAS: Marit Bjørgens jubelhyl kunne høres over store deler av langrennsstadion i Whistler.  LFoto: SCANPIX
GIKK BANANAS: Marit Bjørgens jubelhyl kunne høres over store deler av langrennsstadion i Whistler. LFoto: SCANPIX Vis mer