-  Marit må bli tydeligere

Marit Breivik klarte ikke gjøre grepene som kunne forhindret norsk nederlag mot Korea. Det får hun kritikk av TV2-ekspert Bent Svele for.

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -  Med gro Hammerseng borte mangler Norge en sjef som kan fordele ansvar og roller utpå banen. Denne kampen viser at Marit Breivik er nødt til å være enda tydeligere fra benken, og fortelle spillerne hva og hvordan. Hun må bli mer konkret, sier Bent Svele til Dagbladet.

Han gir Norge kreditt for førsteomgangen, hvor Korea bare scoret 11 ganger.

19 baklengs etter hvilen er derimot under enhver kritikk, og det er her Svele etterlyser en landslagssjef som er nettopp det - sjef.

-  Fra 14-11 ble det mørkt. Breivik lot jentene få holde på uten å justere dem, sier ekspertkommentatoren.

-  Leter etter løsninger

I perioden Korea løp fra oss i andre omgang sto Marit Breivik med time-out kortet lenge, uten å slenge det på sekretariatets bord. Og når hun først gjorde det - på stillingen 20-26 snaue åtte minutter før slutt var hun mer opptatt av det norske forsvarsspillet enn å gjøre noen offensive grep.

Landslagssjefen skal ha for at hun var sjeldent ivrig på sidelinja, og hun var høyt og lavt under hele kampen. Hun er ikke med på at hun ikke forsøkte å gjøre grepene som kunne løst opp i problemene.

-  Jeg leter etter løsninger hele tiden. Både overfor enkeltspillere og laget. Den oppgaven løste vi kanskje ikke bra nok. Men man kan heller ikke detaljstyre fra sidelinja. Men når laget ikke er godt nok, så lykkes heller ikke jeg. Men det er vi som team som ikke lyktes, sier Marit Breivik til Dagbladet.

 UTYDELIG:  Landslagssjef Marit Breivik slår oppgitt med hendene, godt koordinert med assistenttrener Thorir Hergeirssson. Men de må tåle kritikk for at de ikke er tydelige nok fra benken. Foto: Bjørn Langsem
UTYDELIG: Landslagssjef Marit Breivik slår oppgitt med hendene, godt koordinert med assistenttrener Thorir Hergeirssson. Men de må tåle kritikk for at de ikke er tydelige nok fra benken. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hun legger ikke skjul på at en kamputvikling som i går er ekstra utfordrende med et lite samspilt lag. Og hun mener de ble et offer for at laget foreløpig ikke er stabilt godt nok. I perioder svinger det nemlig riktig så bra for «Nye Norge».

-  Vi brukte masse krefter i første omgang. Nå må vi finne ut om svikten i andre omgang skyldtes at det var lite krefter igjen eller at vi kom ut av flyten. Iallfall ble vi veldig stresset da Korea hadde sin beste periode, sier Marit Breivik.

Koreansk honnør

Hun er også kjapt ute med å gi honnør til Korea, som hadde kniven på strupen etter tapet mot Slovenia kvelden før og måtte vinne.

-  De har et godt lag. Nå er det helt åpent hvem som går videre fra denne pulja, sier Breivik .

Selv om hun er skuffet over tapet, og at Norge etter tapet i går i øyeblikket ikke er inne blant de tre som går videre, så graver Breivik seg ikke ned.

-  Det er fortsatt mulig å gå videre. Det hadde vært verre om den muligheten hadde vært borte.

Faktisk kan Norge fortsatt vinne pulja, og fortsatt er det mulig at Korea blir slått ut - og at Norge kan gå til mellomrunden med full pott (4 poeng).

-  Mistet kontakt

Kristine Lunde er utpekt som norsk nøkkelspiller i dette mesterskapet. I den rollen falt hun igjennom i går - og sto for nesten halvparten av norske tekniske feil med 11 av totalt 24...

-  Jeg tar gjerne på meg mange feil. Men problemet var at vi spilte hverandre dårlige istedet for å spille hverandre gode. Nå må vi ta med oss en lærdom fra dette; at vi er nødt til å være på hugget i 60 minutter for å vinne.

-  Er du enig i at kampen viser at Norge ikke er godt nok samspilt?-  Det kan godt hende. Men det kan jo hende at vi er samspilte resten av mesterskapet. Vi må ikke henge oss i denne kampen, sier Kristine Lunde.

Karoline Dyhre Breivang etterlyser mer bestemthet blant jentene.

-  Vi mistet kontakt med hverandre og svarte ikke på hverandres bevegelser. Da ble det enkelt for dem med alle tekniske feilene vi hadde, sier «Karo» til Dagbladet.Og fortsetter:

-  Vi må bare gjøre vårt og ikke tenke på at de andre resultatene kan påvirke hvor mange poeng vi eventuelt får. Vi får ha full fokus og rette på våre problemer, så får vi ta opptellingen til slutt. Fra denne pulja kan det fort bli tre lag som alle går videre med to poeng hver, sier Dyhre Breivang.

NB! Før tapet i går hadde Norge åtte strake seirer mot Korea. Siste tap kom så langt tilbake som Atlanta-OL i 1996.

VONDT: Norge og Isabel Blanco hadde en svak andreomgang mot Sør-Korea.
EKSPERT: Bent Svele.