Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Marit må spørre Cecilie!

Landslagssjef Marit Breivik ønsker seg et ja eller nei fra Cecilie Leganger. Men bare hvis supermålvakten kommer til henne først. - Feil, Marit må på banen og ta initiativ, ikke motsatt, fastslår veteran Trine Haltvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mandagens seriekamp mellom Nordstrand og Bækkelaget gikk Marit Breivik ut i Dagbladet med følgende innbydelse til Leganger:

- Jeg ønsker veldig gjerne kontakt fra Cecilie. I går møtte Breivik de norske landslagsjentene i håndballforbundets lokaler på Ullevaal Stadion.

Etterpå gjentok hun ønsket om en prat. Forutsetningen er fortsatt at Leganger melder seg til tjeneste. Det siste skjønner ikke Trine Haltvik.

- Hvorfor lager hun så mye styr? Marit har ansvaret. Hun kan da bare gå på en trening med Bækkelaget og spørre Cecilie om hun vil være med, sier Trine.

Men så enkelt er det ikke, skal vi tro Breivik:

- Cecilie fortjener respekt for det valget hun har gjort. Og jeg tar ikke ut en spiller som ikke vil på landslaget. Dessuten har jeg en veldig bra dialog med Oddvar Bjørnestad (Legangers rådgiver red. anm.), sier landslagssjefen.

- Få henne tilbake

Under Cecilie Legangers praktkamp mot Larvik onsdag i forrige uke var Trine Haltvik fra seg av beundring foran TV-skjermen.

- Jeg tenkte om Cecilie: Gud, kan ikke du være så snill å komme tilbake på landslaget, og det litt fort.

Men Trine har forståelse for at Leganger vegrer seg.

- Jeg tror det er viktig for Cecilie å vite at Norges framtid ikke står og faller på henne.

Haltvik gir følgende løfte - om Leganger likevel kommer tilbake:

- Vi har blitt mer voksne, og kan bidra til at hun får det bedre enn før. Det er høyere under taket på landslaget nå. Derfor blir det lettere for henne å komme tilbake.

Det siste er Breivik enig i:

- Det er større frihet i troppen. Ikke lenger bare en og to spillere som dominerer.

Støtter Breivik

Kjersti Grini deler ikke Trine Haltviks la-det-stå-til-holdning. Tertnes-jenta mener Breivik gjør det eneste riktige når hun lar være å fri direkte til Leganger.

- Jeg har vært i samme situasjon som Cecilie og stått utenfor landslaget sjøl i en periode. Da hjalp det ikke hva landslagssjefen - eller andre - mente, sier hun.

Derfor kaster hun ballen tilbake til BSK-keeperen.

- Cecilie sluttet ikke for å være morsom. Når hun er voksen nok og tøff nok til å si fra at hun har lyst til å være med igjen, da kan Marit ta henne med i troppen.

For Grini er nemlig ikke savnet av Legangers fantomredninger uutholdelig:

- Vi har allerede tre landslagskeepere som fortjener respekt for det de gjør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!