SLUTT: Marit Malm Frafjord gir seg på det norske landslaget i håndball. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SLUTT: Marit Malm Frafjord gir seg på det norske landslaget i håndball. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Håndball:

Marit Malm Frafjord slutter på landslaget

- Vil prioritere annerledes.

(Dagbladet): Håndballspilleren Marit Malm Frafjord gir seg på landslaget.

Det bekrefter Norges Håndballforbund torsdag ettermiddag.

- I sommer skal jeg flytte til Romania. Da blir jeg veldig mye borte fra familie, kjæreste og venner. I tillegg er det stor belastning på kroppen å spille i både Champions League og på landslaget. Nå ønsker jeg å prioritere annerledes, sier Frafjord.

Strekspilleren var med da Norge tok EM-gull i Sverige i desember.

Nå er det slutt - 11 år etter det første mesterskapet i 2006.

- Personlig var OL-gullet i 2012 stort, og mitt første OL i 2008 var en drøm som ble virkelig. Det første mesterskapet jeg var med på var i Sverige i 2006. Da var jeg positivt overrasket over å få være med. 2010 var også veldig moro. Det å få spille store deler av mesterskapet på hjemmebane før den fantastiske stemningen under finalehelgen i Danmark, var nesten ubeskrivelig. Det var det også i 2016 da vi følte at hele Norge var i Gøteborg for å heie oss frem til EM-gull, sier Frafjord.

Trønderen skal spille håndball i Bucuresti de neste åra.

- Marit var vår kaptein i en periode, en spiller som gikk foran i handling. Vi i trenerteamet respekterer Marits valg. Den indre motivasjonen og lysten til å satse på både klubb- og landslag må være sterkt til stede. Når hun ikke kjenner dette i forhold til å spille på landslaget, vil vi ønske henne lykke til med ny epoke i karrieren i Bucuresti. Nå vil yngre krefter få mulighet til å bringe sine kvaliteter inn i landslaget og være med å utvikle seg og laget fremover mot nye utfordringer, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson.