Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Mikkelsplass vant

Marit Mikkelsplass vant verdenscuprennet over ti kilometer klassisk langrenn i Ramsau i dag. Hun gikk inn til tiden 26.51,4 og slo Bente Martinsen med 16,7 sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscup langrenn

Martinsen opp i teten

Tsjekkiske Katerina Neumannova klarte å kjempe seg inn på tredjeplass bare 5,7 sekunder bak Bente Martinsen, men Trude Dybendahl Hartz fulgte opp med fjerdeplass. Dermed fikk Norge tre av de fire første.

  Det var Mikkelplass' andre verdenscupseier noensinne, og den kom i et renn der den norske innsatsen var veldig sterk.

Dybendahl Hartz ble slått av Marit Mikkelsplass med 34,6 sekunder.

  Med denne seieren kan det synes som om de norske langrennsjentene er i god form før OL i Nagano om en måned. De siste årene har ikke kvinnene hevdet seg like bra internasjonalt som herrene, og få har tippet at det blir mange gode plasseringer i Japan. De fleste nordmenn husker godt hvordan de russiske kvinnene, og da spesielt Elena Välbe, dominerte forrige verdensmesterskap.

  Med Marit Mikkelsplass, Bente Martinsen og Trude Dybendahl Hartz blant de fire første i et verdenscuprenn er det kanskje lov og håpe på nye og bedre tider.

  Nå er Marit Mikkelplass plutselig et hett håp på 15 km klassisk i Nagano-OL i februar.

Trengte tid

  - Jeg trengte virkelig tid til å ta meg inn igjen. Julen ble brukt til å få lyst på konkurranser igjen, sa Mikkelsplass etter den soleklare seieren på den klassiske mila.

  Det suksessrike russiske laget holdt seg borte fra start, og det gjorde jobben enklere for de norske jentene som fikk fire inn blant de seks beste.

  - Vi kan ikke gjøre noe med løpere som ikke stiller opp, sa Mikkelsplass.

  - Dette kunne godt vært en seierspall også med russerne på plass. Jeg synes det er synd at de ikke var med her, sa landslagstrener Sindre Bergan.

Kos

   - Jeg trente en del, og tok godt vare på meg selv og ble tatt godt vare på. Litt ferie, en del trening og mye kos var vel oppskriften, sa Marit Mikkelsplass som sikret den tredje norske vc-seieren for sesongen.

   Hun var drøyt 16 sekunder raskere enn Bente Martinsen, og ledet fra start til mål på ganske bløt snø.

   Mikkelsplass trener omtrent halvparten så mye som Martinsen, men drar fordel av en utpreget evne til å få kvalitet inn i treningsarbeidet. I tillegg flyter hun også på hardheten fra sine mange sesonger på topplan.

  - I høst og på forvinteren var jeg ikke så veldig fysisk sliten. Det dreide seg mer det psykiske. Jeg var ikke så villig til å pine meg skikkelig, fortalte Marit Mikkelsplass.

  I morgen er det nye sjanser. - Jeg tar denne dagen først, så får vi se hva som skjer på 5-kilometeren. OL har jeg ikke begynt å tenke på. Det gjelder å holde hodet kaldt, avsluttet Mikkelsplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!