Marit overså trenerens stallordre to ganger

- Greit at hun er ulydig iblant.

DRAR HJEM MED FEM MEDALJER: Marit Bjørgen har all grunn til å være stolt av sin egen medaljefangst i OL, med tre gull (stafett, skiathlon, sprint), sølv på 30 km og bronse på 10 km. Men kanskje kunne gårsdagens sølv vært byttet ut med enda et gull om hun hadde fulgt taktikken langrennsledelsen la opp til.  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
DRAR HJEM MED FEM MEDALJER: Marit Bjørgen har all grunn til å være stolt av sin egen medaljefangst i OL, med tre gull (stafett, skiathlon, sprint), sølv på 30 km og bronse på 10 km. Men kanskje kunne gårsdagens sølv vært byttet ut med enda et gull om hun hadde fulgt taktikken langrennsledelsen la opp til. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||WHISTLER (Dagbladet): Det ble kalt en taktisk triumf da Marcus Hellner tok gull og Johan Olsson bronse på herrenes duathlon.Da Olsson rykket etter halvgått løp la lagkameratene seg fremst i feltet og bremset på konkurrentene. Og selv om Alexander Legkov til slutt tok ansvar for å hente inn svensken i tet, hadde Hellner såpass uthvilte bein at han vant spurten enkelt i Petter Northugs stavbrekk-fravær.

En lignende situasjon oppsto på kvinnenes 30-kilometer i går - men den ble håndtert på en helt annen måte:

Etter passering 20 kilometer inne på stadion benyttet Kristin Størmer Steira sjansen til å stikke da Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk byttet ski.

Tana-jenta fikk en luke på rundt 10 sekunder, men til manges overraskelse skrudde Bjørgen opp tempoet og dro med seg Kowalczyk opp til Steira.

Høyst trolig ville Steira uansett ikke klart å holde ut til mål - men på taktikkmøtet i forkant hadde trener Egil Kristiansen gitt beskjed om at ingen norske skulle stå i spissen for å kjøre inn en lagvenninne.

- Vi pratet om det på forhånd. Om noen av våre lå i front, skulle vi ikke bidra til å gå det inn. I så fall måtte det gås så fort at ingen andre fulgte. Men det var for så vidt greit, Marit og Kowalczyk var de to sterkeste uansett, sier Kristiansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer