FORTSETTER PÅ LANDSLAGET: gravide Marit Bjørgen skrev i dag under landslagsavtalen. Det betyr at hun kommer til å bli med på samlinger med resten av jentene så lenge hun kan. Foto: Bjørn Langsem
FORTSETTER PÅ LANDSLAGET: gravide Marit Bjørgen skrev i dag under landslagsavtalen. Det betyr at hun kommer til å bli med på samlinger med resten av jentene så lenge hun kan. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Marit signerte landslagsavtalen i dag

- Udramatisk, sier manager Guri Hetland til Dagbladet.

(Dagbladet): Marit Bjørgen er som kjent gravid. Hun og samboer Fred Børre Lundberg har termin i desember.

Bjørgen hadde ikke skrevet under landslagsavtalen da hun slapp «bomben» tidligere denne uka.

Det gjorde hun imidlertid i dag. Ergo blir Marit Bjørgen en del av landslaget også kommende sesong, og får være med på det hun vil av det sportslige opplegget.

- For meg er det fellesskapet og Skiforbundets landslagsmodell som teller, som før. Langtidsavtalen min gikk ut i år, og dermed er det naturlig at det blir noen ekstra møter før signaturen står på papiret. Fokuset har vært å komme frem til en god løsning, og det har for meg aldri vært noe dramatikk i dette. Nå gleder jeg meg til tiden fremover. Jeg er i veldig bra form og skal være med jentene på samling så lenge jeg kan. Men jeg må jo kunne holde noenlunde følge med de, så jeg ikke blir ei sinke, sier Bjørgen selv i en pressemelding fra Norges Skiforbund i ettermiddag.

- Egil og Marit har hatt mange gode samtaler under samlinga som ble avsluttet i Hemsedal i dag. Vi er alle innstilt på å lage et opplegg som ivaretar Marits situasjon best mulig, både fram mot fødeslen og etter, sier avtroppende langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Får mamma-perm Det har i enkelte media vært spekulert i at Marit Bjørgen kanskje ville stå utenfor landslaget denne sesongen, og ergo få mer tid og anledning til å profilere sine personlige sponsorer.

Slik blir det altså ikke. Som landslagsløper er Marit Bjørgen underlagt akkurat de samme reglene som de øvrige løperne på laget, selv om hun ikke skal gå skirenn til vinteren.

Samholdet med jentene på laget, lysten til å trene så mye som omstendighetene tillater, og ikke minst Marit Bjørgens iboende lojalitet, gjorde det enkelt for henne å undertegne avtalen.

- Men hun kommer selvsagt til å fa mamma-permsion. Slikt er det jo godt innarbeidede rutiner for i Norge, sier Skinstad.
 
Ingen dramatikk Marit Bjørgens personlige manager, Guri Hetland, understreker at det på ingen som helst måte ligger noen dramatikk i det at Bjørgen ikke underskrev avtalen før i dag.

- Nei, det er helt udramatisk. Det var kun et ønske om å bruke litt mer tid på grunn av Marits nye situasjon, sier Hetland i en sms til Dagbladet.