Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit søker keeperhjelp

Marit Breivik ble imponert av målvaktspillet under EM. Men keeperne skal bli enda bedre. Nå søker hun eksperthjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti Beck sto fram som reddende engel i EM-buret i desember da Norge tok gull. Katrine Lunde og Terese Pedersen var også solide sisteskanser. Men landslagssjef Marit Breivik krever mer av målvaktene sine. Denne uka sendte hun brev til aktuelle kandidater som hun vil ha med på laget for å styrke nivået på Norges keepertrio.

-  Vi trenger ekstra oppfølging på målvaktene. Derfor må vi dra inn ekstra ressurser, sier Breivik til Dagbladet.

-  Klar kandidat

På blokka har hun en klar kandidat til jobben. Men landslagssjefen vil ikke gå ut offentlig og si hvem hun har i kikkerten.

-   Det vil være feil av meg å si hvem jeg ønsker å ha hjelp av nå. Vi trenger en person som sitter på målvaktskompetanse. De har en helt annen type følelse for det å kunne trene målvakter enn det jeg har som tidligere utespiller, sier hun.

I løpet av ei uke vil Breivik ha svaret på hvem som blir keeperekspertrisen på landslaget.

Hun presiserer samtidig at hun ikke er misfornøyd med prestasjonene keeperne har vist til nå.

-  Jeg er rimelig imponert over målvaktene. Men vi må bli bedre og satser alt på å heve nivået, sier Breivik.

Har ikke keepertrener

Landslagssjefens mål er at keeperne skal holde verdensnivå hele veien. Før EM i desember hadde ikke Beck, Lunde eller Pedersen egen keepertrener på landslaget. Breivik og hjelpetrener Thorir Hergeirsson ga selv keeperne nødvendig oppfølging underveis. Byåsens Kjersti Beck mener det er på tide at hun og kollegene på landslaget får bedre oppfølging.

-  Det er positivt. Men jeg vil ikke si at opplegget har vært for dårlig. Når vi blir fulgt tettere, vil det gjøre oss bedre, sier Beck.

Mannfolkhjelp

I går ble keeperne utfordret på trening. Marit Breivik fikk mannfolkhjelp, og fikk Beck og co til å yte maksimalt i buret.

-  Skudd fra guttespillere hjelper på, sier Kjersti Beck.

Beck gleder seg over at Marit satser på ekstra ressurser.

-  En keepertrener vil lette byrden Marit og Thorir har som trener for hele gruppa, sier Beck.

I dag setter landslagsjentene kursen mot Tyskland. Sammen skal de spikre slagplanen videre for landslaget. De møter også Kroatia, Tyskland og Spania i en firenasjonersturnering.

UTVIKLES: Landslagskeeper Kjersti Beck storspilte under EM. Men hun og de øvrige landslagskeeperne skal bli enda bedre når landslaget nå satser enda mer på keeperne. <P />Foto: Bjørn Langsem<P /><!--/BTEK0--><!--BTEK1--> ETTELYSER: Landslagstrener Marit Breivik ønsker mer keeperkompetanse i apparatet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!