Marit strålte - slått med 200 m

-  Hadde dette blitt en nedtur, er jeg redd det kunne kommet mange negative tanker. Nå er jeg bare glad, sier Marit Bjørgen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Tredjeplassen på fellesstarten (15 km fri) i Val di Fiemme så lenge ut som en lang nedtur. Marit lå lenge nede på rundt en 10. plass.

-  De bare gikk forbi meg, kom på sidene og føyk forbi. Kanskje jeg var for snill, jeg lot dem slippe inn og plutselig hadde jeg veldig mange foran meg.

Der lå hun da Katerina Neumanova rykket på sisterunden.

-  Jeg var ikke i posisjon til å svare, og trolig hadde jeg vært sjanseløs uansett. Men kanskje kunne jeg gjort noe med Tsjepalova om jeg hadde hatt en bedre plassering da rykkene gikk, sier Marit.

Da Marit omsider fikk jobbet seg ut av klynga, hadde både Neumanova og Julia Tsjeplaova fått det forspranget de trengte. Marit kunne aldri gjøre annet enn å trygge tredjeplassen.

Det var da også det viktigste.

-  Dette var et positivt svar for meg etter nedturen i Otepää sist helg. Jeg er redd jeg kunne fått noen dårlige tanker å stri med om det hadde gått like dårlig her.

-  Dessuten var det ikke akkurat hvem som helst som slo meg heller da. De to jentene er verdens beste til å skøyte.

SLÅTT, MEN FORNØYD: Marit Bjørgen ble utklasset av Katerina Neumanova og Julia Tsjepalova, men var likevel happy etter løpet i Val di Fiemme. - Framgang. Det er det som er viktig, sier Marit.  Framgang. Det er det som er viktig, sier Marit. Foto: Tormod Brenna
SLÅTT, MEN FORNØYD: Marit Bjørgen ble utklasset av Katerina Neumanova og Julia Tsjepalova, men var likevel happy etter løpet i Val di Fiemme. - Framgang. Det er det som er viktig, sier Marit. Framgang. Det er det som er viktig, sier Marit. Foto: Tormod Brenna Vis mer

-  Jeg kjenner at det fortsatt er mye å gå på til absolutt toppform. Men det går i riktig retning, sier Marit Bjørgen.