Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Marit tenker på hvordan hun skal ta Østerrike

Her er 30 km-laget.

GULL NUMMER FIRE I GÅR:Marit Bjørgen fikk fri i dag tidlig av trener Egil Kristiansen, foran 30 km i morgen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GULL NUMMER FIRE I GÅR:Marit Bjørgen fikk fri i dag tidlig av trener Egil Kristiansen, foran 30 km i morgen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marit Bjørgen har vunnet alle renn hun har stilt opp i under VM i Oslo.

Neste og siste sjanse er 30 km fristil lørdag, og jentetrener Egil Kristiansen presenterte laget på løperhotellet Soria Moria i dag tidlig.

De fire er Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

Marit og Østerrike Men bare de tre siste stilte opp på dagens pressekonferanse. Bjørgen fikk slappe av hjemme, med sine fire gullmedaljer.

- Marit er nummer to i nasjonskampen, hun er inne og tenker på hvordan hun skal ta Østerrike, fleiper Kristiansen.

Samtidig er det alvor, for det er sant. Østerrike og Norge har tatt fem gull, men Bjørgen alene har sanket fire. Medaljeoversikten finner du til høyre - litt opp.

- Tenk på det, det er ganske stort, sier Kristiansen.

- Hvem er Marits største utfordrere i morgen?

- Vi har de tre som sitter her, og Justyna Kowalcyk. Dessuten har du Kalla i god form, og Longa. Og det var en russisk jente som gikk en bra etappe i går, sier Kristiansen til Dagbladet.

Under OL i fjor ble det sølv på 30 km bak Kowalczyk. Slik svarer treneren på spørsmål om det finnes en plan mot den polske jenta.

- Det er noe vi må ta underveis, vi kan ikke sitter her og lage en slagplan på det. Det er ganske sikkert på at Kowalczyk vil prøve å utnytte oss, tror hun vil gå jevnt hardt som hun pleier å gjøre, sier Kristiansen.

Trippe i Prøve-VM Men det jentene husker best er trippelen i Prøve-VM i Kollen, der Bjørgen vant foran Johaug og Steira.

-Hvis vi hadde klart å få til en reprise fra i fjor, så er det fantastisk stort. Vi vet at det er stor jobb, og vi skal nullstille oss igjen. Det ble ingen stor feiring i går, tidlig i seng.

Det bekrefter Steira, som sammen med de andre fikk gulljakke før de hentet edelt metall på Universitetsplassen i går kveld.

- Det ble stille og rolig, vi feiret med litt kake og så var det rett i seng, sier Steira.

Og det er ikke løypas feil dersom Bjørgen ikke klarer å matche Østerrikes fem gull.

- Det er en tøff løype, men det passer oss bra. Vi har løpere som er i form til å gjøre noe i nærheten av det i fjor, sier Kristiansen.

- Hvis Marit er med på oppløpet, så skal det bli vanskelig å ta henne, sier Steira.

I mellomtida kan Bjørgen kose seg med tanken på at hun ikke bare har fire gull, hun alene har dobbelt så mange gull som Sverige.

ROLIG FEIRING: Jentene som vant stafetten i går blir de samme som avslutter jentenes langrennsøvelser. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ROLIG FEIRING: Jentene som vant stafetten i går blir de samme som avslutter jentenes langrennsøvelser. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling