Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit-video inspirert av Zlatan

Men førsteutkastet til Marit Bjørgens reklamefilm ble stoppet av Skiforbundet.

VIDEO-KLAR: Marit Bjørgens private klessponsor har latt seg inspirere ac Zlatan Ibrahimovic og bestilt Stargate-musikk til reklamevideoen de slipper en av de nærmeste dagene. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIDEO-KLAR: Marit Bjørgens private klessponsor har latt seg inspirere ac Zlatan Ibrahimovic og bestilt Stargate-musikk til reklamevideoen de slipper en av de nærmeste dagene. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

I vår inngikk Craft en sponsoravtale med Marit Bjørgen. Skidronninga skal fronte sekskapets hansker de nærmeste åra.

Nå er den første reklamefilmen med Marit omsider ferdig innspilt. Og Craft har ikke spart på noe for å lage en fengende film.

- Jeg kan vel si så mye som at vi var sterkt inspirert av Zlatans Volvo-reklame. Og for å få fram den rette stemningen, ble det tidligere Stargate-medlemmet Hallgeir Rustan til å lage musikken til filmen.

- Resultatet er veldig bra, og noe vi er svært stolte av, sier Anders Corwin Bristøl, salgs- og markedsdirektør i Craft, til Dagbladet.

- Marit er utrolig profesjonell på dette, og har virkelig gjort en solid innsats, legger han til.

Ble stoppet I reklamefilmen promoterer Marit Crafts racing-hansker. Det er det eneste hun har lov til som landslagsløper for et landslag som har kontrakt med en annen klesleverandør enn Craft.

Som Dagbladet skrev mandag, har forbundet nektet Craft å ha traileren sin i arenaområdet under helgas sesongåpning på Beitostølen da de oppfatter budskapet på den som brandbuliding for selskapet, og ikke hanskereklame. Kort fortalt er hanskereklame lov, da hansker ikke omfattes av forbundets klesavtale. Brandbuliding - eller merkevarebygging derimot - er strengt forbudt.

Hva som er hva har Craft og Skiforbundet svært avvikende syn på.

Det hadde de også på det første utkastet til reklamefilmen med Bjørgen. For den ble stoppet av forbundet, nettopp med begrunnelse at den gikk altfor langt i å promotere Craft-produkter som Bjørgen - i lys av forbundet avtale med Bjørn Dæhlie - ikke hadde lov til å promotere.

- Jeg kan bekrefte at vi hadde avvikende syn. Men vi ønsker ikke å lage problemer. Aller minst ønsker vi å lage noe trøbbel for Marit. Derfor laget vi en ny versjon av filmen, som nå er godkjent av Skiforbundet, sier Bristøl til Dagbladet.

- Og den filmen er vi kanonstolte av. Vi slipper den på TV nå straks, sier Bristøl til Dagbladet.

• Langrennsjef i Norges Skiforbund, Åge SKinstad, har denne kommentaren til at forbundet stoppet videoen Craft opprinnelig hadde laget:

- Det står helt klart i avtalene vi har med løper og manager at alt materiell skal godkjennes av oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling