«Marit, you are a sexy icon. What do you think about that?»

Spørsmålet som fikk gullvinneren til å flire.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Den finske journalisten som spurte Sjur Røthe om hans vakre og skjønne fristilteknikk fikk en rival på kjærlighetserklæringsfronten i dag, da en italiensk herre reiste seg under Marit Bjørgens pressekonferanse.

«Marit, you are a sexy icon. What do you think about that?», spurte han høyt, så Bjørgen rødmet litt smått.

- Jeg tenker vel ikke over det, jeg har noen yngre jenter på laget som tar seg av den biten, svarte gullvinneren til spredt latter i salen.

Sjelden man hører det
- Det er jo hyggelig å høre det, det er sjelden man hører det når man passerer 30, det er det stort sett de unge jentene på laget som får høre det, sier Bjørgen etterpå.

Da stiller en kvinnelig journalist i VG et betimelig spørsmål på vegne av alle kvinner over 30: Er det slutt på å være sexy når man bikker den alderen?

- Neida, det er absolutt muligheter. Men det er jo de yngre her, Johaug og Wengern, som tar seg av det, det hører man jo, flirer Bjørgen.

Gikk utrolig bra
Hun avsluttet et fantastisk mesterskap med gull på 30-kilometeren i dag, et gull hun har sultet etter sieden nederlagene både i Vancouver og Holmenkollen.

- Jeg var veldig fornøyd teknisk i dag, jeg gikk utrolig bra, lett og ledig opp bakken. Det er også takket være gutta i smøreboden, som har ordnet fantastisk gode ski. Har jeg feste så går jeg bra, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Hun felte noen tårer med lagvenninnene i målområdet etter seieren, dette gullet var viktig.

- De vet nok hvor mye dette betydde for meg, og jeg er heldig som har så gode lagkamerater, sier Bjørgen.

I kveld skal det feires.

- Det må bli hun som er eldst som vinner der. Det er nok jeg som holder ut lengst. Der taper de yngre, sier Marit Bjørgen med et bredt smil.