Marits krav ble innfridd

EM-kvalifisering: Norge- Spania 21- 18. Kjersti Grini jublet etter den viktige seier'n over Spania. Men det viktigste for håndballjentenes framtid skjedde i kulissene: Marit Breivik fikk godkjent sine krav og fortsetter som sjef fram til 2001.

I går møtte Marit styret i håndballforbundet for å få gjennomslag for planene som omsider skal gi gull i et internasjonalt mesterskap. Etter samtalen med toppsjiktet var landslagssjef Breivik fornøyd.

Hun fikk gjennomslag for alle sine ønsker og kvitterte med å si:

Nå er jeg klar for tre nye år med jentene.

Håndballforbundet vil legge alt til rette for at Marit skal lykkes. Men det blir ikke lett å hamle opp med stormakten Danmark.

Kravene

- Den veien vi har igjen for å nå helt til topps er definitivt mer krevende enn den vi har tilbakelagt, sier hun til Dagbladet.

Landslagstreneren var helt avhengig av å få styrets støtte for gullkravene som ble drøftet i møtene i Førde. Dette fikk hun gjennomslag for i går:

  • Antall samlingsdøgn økes med ca. to uker, til 80 dager i året.
  • Spillerne fortsetter med lønn og stipend som hittil.
  • Budsjettet tilpasses opplegget (det kan bli på over seks millioner kroner).
  • Assistenttrener Arne Högdahls ansettelse. Marit vil ha ham på heltid.

Og hun ble lovet en snarlig avklaring på:

Fikk støtte

- Vi må ta steget helt ut hvis vi skal nå målet om gull. Det trengs støtte og engasjement fra et samlet forbundsstyret. Jeg føler at det var til stede, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Kampen mot Spania viste at laget har noe stort på gang - igjen. Råmaterialet er der, kanskje enda bedre enn før. Marit Breivik oppsummerer kort etter tremålsseieren.

  • Pluss til Jeanette Nilsen som spilte nok en god internasjonal kamp. Pluss til Tonje Larsen som tok ansvar. Pluss til juniorene Mia Hundvin, Birgitte Sættem og Else Marthe Sørlie. De besto prøven på seniornivå.

- Nå må vi fokusere på Frankrike, og ikke tro at EM-kvaliken ordner seg av seg selv, understreker Marit Breivik.

FORTSETTER:</B> Landslagstrener Marit Breivik tar jobben i tre år til.