Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marits millionjubel

Marit Bjørgen har tjent over én million kroner denne sesongen. Beholder hun formen ut sesongen, kan beløpet flerdobles.

Bjørgens enorme dominans i verdenscupen denne sesongen, med sju seirer i 10 forsøk, har gjort tønderjenta til en av de best betalte norske utøverne i en individuell idrett.

Bare i rene prispenger, har Marit Bjørgen så langt gått inn om lag 660 000 kroner i individuelle konkurranser. I tillegg har fire seirer og en tredjeplass i sprintstafett og vanlig stafett gitt nesten 70 000 kroner fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

-  Lyst på hus

Oppå dette kommer seiersbonuser i individuelle enkeltrenn fra sponsorene. Disse er på om lag like mye som bonusen fra FIS - 15 000 sveitserfranc eller 80 000 kroner.

Med sju seirer gir dette en sponsorutbetaling på 560 000 kroner, og 1 290 000 inntjente kroner til sammen denne sesongen.

-  Jeg har bare tjent penger de to siste sesongene, så jeg har ikke fått noe særlig forhold til dette. Men det er klart det er greit å ha lagt seg opp litt penger en kan ta av når karrieren er over. Jeg har lyst til å kjøpe meg hus en gang, jeg også, sa Bjørgen til Dagbladet tidligere i vinter.

24-åringen leder verdenscupen suverent - 372 poeng foran Kristina Smigun fra Estland. Katerina Neumannova er ytterligere 87 poeng bak. En totalseier er dermed innen rekkevidde for Bjørgen, og den vil garantert gi solide bonusutbetalinger.

Det samme vil suksess i VM, hvor Bjørgen er favoritt i nesten aller øvelser.

-  Tredobling

-  I VM er det ingen premiepenger fra FIS, men jeg vil tro at mange av utøverne har bonusutbetalinger som er dobbelt så store som ved en verdenscupseier. Dermed vil en enkeltseier i VM gi like mye som en enkeltseier i verdenscupen. Kanskje mer, sier renndirektør for langrenn i FIS, Jürg Capol, til Dagbladet.

Racingsjef for langrenn hos Bjørgens utstyrsleverandør Fisher, Hallgeir Martin Lundemo, sa til Dagbladet før sist helgs to løp at Bjørgen kan tjene svært store penger på VM-sukess.

-  Det er egne bonuser for pallplasseringer i VM, samt seier i den totale verdenscupen. Uten at jeg vil gå inn på tall, kan Marit to- og kanskje tredoble det hun har tjent til nå, om hun fortsetter å vinne.

Åtte verdenscuprenn gjenstår denne sesongen. Bjørgen deltar ikke førstkommende helg i Pragelato, i stedet blir hun hjemme i Rognes og samler krefter til VM. For langrennsløpernes del starter mesterskapet i Oberstodorf med 10 og 15 kilometer skøyting 17. februar.

TJENER BRA: Marit Bjørgen jubler foran finske Pirjo Manninen i Nove Mesto. Hun gjør gode penger på sin dominans i verdenscupen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media