Marits viktigste spiller

Monica Sandve (28) var best på det norske laget som vant VM-sølv i fjor, og blir ryggraden i det norske laget som skal kjempe om EM-gull i Danmark i desember.

Helt siden mesterskapsdebuten i Sydney-OL i 2000 har kantspilleren vært blant de første navnene landslagstrener Marit Breivik har tatt ut i sine landslagstropper, slik hun også var det da Breivik i går tok ut 12 av de 15 eller 16 hun tar ut til EM-troppen.

Jenta fra Vigrestad på Jæren var Norges beste spiller under Italia-VM i fjor, og hun kommer garantert til å være blant de mest toneangivende i årets EM i Danmark - Sandves fjerde store internasjonale mesterskap.

Rutinetoppen

Marit Breivik er ikke typen til å rangere spillere, men legger likevel ikke skjul på at Sandve i VM i fjor var den mest synlige norske spilleren.

- Monica er en konkurranseglad terrier som har veldig appetitt på dueller og sjelden spiller dårlig. Hun har vært en stjernespiller på kanten i flere år, og holder fortsatt det samme nivået, sier Marit Breivik.

Så viktig er Sandve blitt for landslaget at Mia Hundvin - som har sagt ja til Norge igjen - skal få svette for å danke ut jenta fra Vigrestad.

I et lag med mange ferskinger er Sandve, sammen med Tonje Larsen, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Elisabeth Hilmo og Heidi Tjugum Mørk, i rutinetoppen.

Sandve er også en av to tillitskvinner på det norske laget.

Spiller alt

- Jeg kjenner på meg at jeg har fått en del rutine i både klubblaget og på landslaget. Da jeg var yngre sa folk, «bare vent til du blir gammel og rutinert». Det syntes jeg hørtes så dumt ut, men nå skjønner jeg hva de mener. Det er veldig deilig. Man får en helt annen ro på seg, sier Monica Sandve.

Kantspilleren er inne i sin niende sesong med Nordstrand, og kan ikke huske å ha stått over en eneste seriekamp.

Hun spiller med andre ord alt på både klubb- og landslag.

Uten at premieskapet er fullt av den grunn: NM-gullet i fjor er det eneste hun hittil har vunnet.

- Men jeg har sølv og bronse i mengder: i serien. Jeg har VM-sølv fra i fjor, og OL-bronse fra Sydney. Det hadde ikke gjort noe med et internasjonalt gull nå. Jeg er sugen på det.

De 12 EM-navnene Marit Breivik plukket ut i går, vitner om et lag som bør være i stand til å hamle opp med de fleste.

- I min tid tror jeg vi aldri har hatt et sterkere landslag. OL-laget hadde nok samlet sett mer rutine, men dette laget er vel så bra, mener Sandve.

- Vi ligger bedre an i oktober i år enn på samme tid i fjor. Og etter å ha gått gjennom alle EM-nasjonene er det ingen lag vi mener det er umulig å slå, sier Marit Breivik.