Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skihopping i Zakopane, Polen

Marius (19) imponerte i Zakopane

Flere nordmenn i toppen.

TALENTFULL: 19 år gamle Marius Lindvik kan være fremtiden til norsk hoppsport. Han overbeviste stort i Zakopane søndag. Foto: AP Photo/Alik Keplicz
TALENTFULL: 19 år gamle Marius Lindvik kan være fremtiden til norsk hoppsport. Han overbeviste stort i Zakopane søndag. Foto: AP Photo/Alik Keplicz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag morgen ble den norske hopptroppen til Pyeongchang tatt ut, og som ventet er det Daniel André Tande, Johann André Forfang, Anders Fannemel, Andreas Stjernen og Robert Johansson som utgjør den norske OL-troppen.

Flere av de skal kanskje være glad for at landslagsledelsen hadde bestemt seg før søndagens hopprenn i Zakopane, Polen.

For det var kanskje den noe ukjente Marius Lindvik som imponerte mest i den polske heksegryta.

Talentfull

Lindvik er det kanskje største talentet i norsk hoppsport for øyeblikket, og gjennom helga i Zakopane har 19-åringen levert flere sterke hopp.

I fredagens kvalifisering hoppet han lengst av samtlige, og i den første omgangen i konkurranserennet fulgte han opp i liknende stil.

Unggutten banket til med et hopp på 138 meter, og kun hjemmehåpet Stefan Hula snek seg forbi på resultatlista etter første omgang. Han hoppet riktignok seks meter kortere enn nordmannen, men ble dømt foran på grunn av forholdene i bakken da han hoppet.

Johann André Forfang lå på 8. plass, Halvor Egner Granerud på 11. plass, Robert Johansson på 12. plass og Anders Fannemel på 18. plass etter den første omgangen.

- Det var varierende forhold, men våre hoppere gjør det veldig bra og vi er strålende fornøyd med, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet mellom omgangene.

Stoch slått ut

Det var ganske stor forskjell på forholdene i den første omgangen, noe flere av hopperne fikk merke i form av sviktende resultater.

Det røde lyset lyste hyppig mot slutten av omgangen, og flere av trenerne vegret seg for å slippe hopperne utfor. Da norske Andreas Stjernen landet på 107,5 meter var det klart han ikke fikk være med til andre omgang.

Heller ikke hjemmefavorittene Kamil Stoch, som leder verdenscupen, maktet å ta seg videre.

- Det et kjedelig når det blir sånn her. Dette er smått tragisk, uttalte NRKs ekspertkommentator Anders Jacobsen.

Semenic vant

Forholdene tok seg opp i den andre omgangen, og flere hoppet høyt opp på 130-tallet.

Både Forfang og Granerud hoppet seg oppover på resultatlistene, og førstnevnte ble til slutt beste nordmann. Forfang endte på 6. plass.

Slovenske Anze Semenic vant og tok sin første verdenscupseier. Tyske Andreas Wellinger og vinnerens landsmann Peter Prevc fullførte pallen.

Lovende Lindvik endte til slutt på 8. plass, med Granerud like bak. Robert Johansson ble nummer 12, mens Fannemel endte på 29. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!