Mark Cavendish eier ikke skam i forsøket på å kneble sykkelfeltet

Jarle Fredagsvik kommenterer.

TRUER: - Du kan true Kristoff med søksmål, men du kan ikke true ham til stillhet, kommenterer Jarle Fredagsvik og feiden mellom Kristoff og Cavendish. Foto: Dagbladet / NTB Scanpix
TRUER: - Du kan true Kristoff med søksmål, men du kan ikke true ham til stillhet, kommenterer Jarle Fredagsvik og feiden mellom Kristoff og Cavendish. Foto: Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLE (procycling.no): Da støvet hadde lagt seg etter Mark Cavendishes håpløse manøver på oppløpet i Harrogate, var det stille.

Merkelig stille.

Briten hadde vondt, og skulle kjøres til sykehuset. Legerapporten nevnte at han hadde skadet skulderen, men i rittkomunikéet, der en håndfull ryttere ble straffet for forseelser underveis, var han ikke nevnt med ett ord.

Etter hvert kom en pressemelding der han faktisk tok på seg skylden for hendelsen som sendte ham og Simon Gerrans i bakken.

Jeg skal ikke påberope meg å ha den fulle oversikten, men jeg vet i hvert fall om én mann som turte heve røsten: Kristoffs trener, og stefar, Stein Ørn.

Jeg snakket med Kristoff på starten dagen etter, og han fortalte meg at "det virker som Cavendish mister hodet" og at "det ikke ser bra ut".

"Hvis han ikke hadde trukket seg, så burde han kanskje vært diskvalifisert. Jeg husker at (Mark) Renshaw ble disket for noe likende et annet år".

I MÅL MØTTE HAN resten av det norske pressekorpset og gjentok at "etter det som han (Cavendish) gjorde i går, så synes jeg det er bra at han er ute. Fordi uansett så synes jeg kanskje at han burde blitt diskvalifisert, så sånn sett synes jeg det er greit".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer