Mark Cavendish gikk amok i lagbussen etter dagens etappe

- Han var fullstendig sinnssyk.

HISSET SEG OPP: Mark Cavendish likte ikke at han ble nummer fire på dagens etappe i Tour de France. Han skjelte ut alt og alle i lagbussen etter etappen. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET / NTB Scanpix
HISSET SEG OPP: Mark Cavendish likte ikke at han ble nummer fire på dagens etappe i Tour de France. Han skjelte ut alt og alle i lagbussen etter etappen. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mark Cavendish klarte aldri å true erkerival Andre Greipel som vant spurten på dagens etappe i Tour de France. Cavendish var også i asfalten drøye tre mil før mål, og det tok lang tid før lagkamerat Peter Velits kom ned for å taue sykkelesset frem igjen.

Om den var den episoden som fikk Mark Cavendish til å reagere, vites ikke, men 28-åringen gikk amok i lagbussen etter fjerdeplassen på etappen, skriver TV 2, som først omtalte saken i Norge.

- Jeg stod ute foran Omegas bussplass da Cavendish kom kjørende inn. Det var som en tordensky, og det var ikke noe problem å høre hva som skjedde inne i bussen. Han ropte og skrek, og kastet ting rundt seg. Det hørtes ut som det var hjelmen hans, og han brukte også en del engelske gloser som ikke var så fine, sier danske TV 2s reporter, Jasper Stadum, som er på stedet.

Omegas danske sportsdirektør, Brian Holm, bekreftet også at Cavendish var rasende.

- Patrick Lefevre kom akkurat løpende ut av bussen. Han sa at han (Mark Cavendish) var fullstendig sinnssyk. Han hadde gått helt bananas, sier Brian Holm til danske TV 2.

Holm har lært å holde seg unna briten når han er forbanna.

- På de etappene han blir nummer fire, fem og seks venter vi litt med å spørre ham hva som gikk galt, sier Holm med et smil.

Roet seg ned Den gikk over en halvtime før Cavendish viste seg i døråpningen på bussen, ifølge TV 2. Da skal han ha roet seg kraftig. Sykkelstjernen mumlet noen få gloser før han forsvant inn i bussen igjen.

- Jeg er skuffet, men jeg vant i går. Jeg brukte mye krefter på å komme meg opp i feltet etter fallet, sa Cavendish, som ikke ville si så mye om ordene som falt i bussen.

Etter etappen fortalte Cavendish at noe på sykkelen hadde gått i stykker etter velten, og at han ble tvunget til å bytte sykkel. Reservesykkelen skal han ikke ha vært fornøyd med.

Edvald Boasson Hagen fikk også erfare at briten ikke hadde dagen da han la seg på hjulet hans i håp om å få den perfekte posisjonen under spurten. Nordmannen ble til slutt nummer 12.

Nære Merckx Sprintesset fra Isle of Man vant i går sin 24. etappe i det gjeveste etapperittet. Med seier i dag kunne han tangere André Leducq, og kun ha Tour-legendene Bernard Hinault (28) og Eddy Merckx (34) foran seg på listen.

Etter dagens etappe fikk rittet en historisk sykkelrytter i gul trøye. Det ble også i dag en hard etappe for de norske gutta, som drakk store mengder vann under etappen.

Poengkonkurransen (grønn trøye): 1) Sagan 159, 2) Greipel 130, 3) Cavendish 119, 4) Kristoff 111, 7) Boasson Hagen 66.