TETT: Mark Cavendish vant den syvende etappen av Tour de France. Alexander Kristoff (lengst til venstre) maktet ikke å utfordre de beste på de siste hundre meterne. Foto: AFP FOTO/JEFF PACHOUD/Scanpix
TETT: Mark Cavendish vant den syvende etappen av Tour de France. Alexander Kristoff (lengst til venstre) maktet ikke å utfordre de beste på de siste hundre meterne. Foto: AFP FOTO/JEFF PACHOUD/ScanpixVis mer

Mark Cavendish vant sin 26. etappeseier

Alexander Kristoff ventet for lenge i spurten.

FOUGÉRES (procycling.no): Den syvende etappen i Tour de France er muligens den siste muligheten for de rene spurterne, før paradetappen opp Champs Élysées i Paris.

Spurtlagene, med Lotto Soudal og Etixx-Quick Step som de største bidragsyterne, holdt derfor bruddet under kontroll hele dagen. 

På oppløpet, i slak motbakke, var Mark Cavendish den raskeste.

André Greipel åpnet spurten, men ble passert av Mark Cavendish på slutten. Peter Sagan tok den siste plassen på podiet.

 - Alle har slitne bein. Jeg sa til Mark (Renshaw, opptrekkeren) at jeg måtte vente så lenge så mulig.  Jeg ventet og ventet, og så kom André (Greipel). Jeg tenkte at det var det, men jeg kom meg akkurat gjennom og forbi, sier Cavendish i seiersintervjuet vist på TV2.

Skuffet Kristoff
Alexander Kristoffs Katjusja tok kommandoen på de siste 500 meterne, men 28-åringen ventet for lenge med å starte spurten.

 - Vi hadde opptrekket, men jeg ble sperret inne av opptrekket, sier Kristoff til TV2 etter målgang. 

Kristoff endte til slutt på femteplass.

 - Jeg er ganske skuffet, sier Kristoff, som gikk rett i lagbussen etter intervjuet med TV2.

Teklehaimanot i brudd igjen
Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) sikret seg ledelsen i klatrekonkurransen, etter å ha vært først over de tre kategoriserte stigningene på torsdagens etappe.

Selv om det kun var én kategorisert stigning på etappen, var lagkameraten til Edvald Boasson Hagen også i brudd på den syvende etappen til Fougères.

Han sikret seg følgelig nok ett poeng i kampen om polkadot-trøya.

Teklehaimanot var i brudd sammen med Luis Angel Maté (Cofidis), Kristijan Durasek (Lampre-Merida), Brice Feillu og Anthony Delaplace (begge Bretagne Séché). 

Sagan tok innpå Greipel 
Maté var først over den innlagte spurten etter 65 kilometer.

Drøye to minutter senere var John Degenkolb (Giant-Alpecin) først over i hovedfeltet, foran Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og André Greipel (Lotto Soudal). 

Teklehaimanot slapp seg ned fra bruddet tre mil før mål, da de kun hadde et forsprang på 20 sekunder.

Delaplace og Durasek ble tatt inn 15 kilometer senere, mens Feillu og Matés siste krampetrekninger ble kjørt inn fire kilometer senere.

Giant-Alpecin tok kommando for John Degenkolb tre kilometer før mål, med Katjusja-laget til Alexander Kristoff like bak.

Inn på den siste kilometeren tok Marco Haller og Jacopo Guarnieri teten, men i den vanskelige spurten sviktet Kristoff.

Edvald Boasson Hagen gjorde en jobb for Tyler Farrar, som ble nummer syv.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.