Mark Clattenburg får ikke dømme helgas Premier League-runde

Brøt regler for å rekke Ed Sheeran-konsert.

MUSIKKGLAD: Premier League-dommer Mark Clattenburg tok lørdag noen snarveier for å rekke en konsert med popstjerna Ed Sheeran. På grunn av regelbruddene får han ikke dømme kommende helgs Premier League-kamper. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
MUSIKKGLAD: Premier League-dommer Mark Clattenburg tok lørdag noen snarveier for å rekke en konsert med popstjerna Ed Sheeran. På grunn av regelbruddene får han ikke dømme kommende helgs Premier League-kamper. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFFVis mer

(Dagbladet): Premier League-dommeren Mark Clattenburg kommer ikke til å dømme noen av kampene i helgas Premier League-runde, skriver The Telegraph.

Det er på grunn av regelbrudd han gjorde i forbindelse med kampen mellom West Brom og Crystal Palace lørdag, kun for å rekke en konsert med popstjerna Ed Sheeran.

Clattenburg blir straffet for å ha kjørt alene i bilen sin til kampen, samtidig som at han snakket i telefonen med Crystal Palace-manager Neil Warnock etter kampen. Sistnevnte er det mest alvorlige regelbruddet.

Premier League-reglene sier at dommere skal reise til og fra kamper sammen med sine assistenter, som også må være tilstede i samtaler med managere. Clattenburg tok altså noen snarveier denne dagen, ifølge Telegraph for å rekke Ed Sheeran-konserten.

Det er ikke første gang dommeren er innblandet i kontroverser. På nyåret gikk Southampton hardt ut mot Clattenburg, og ville nekte ham å dømme kampene deres. Det etter at han skal ha hetset og fornærmet Adam Lallana, som da var Southampton-spiller.

I november i 2012 ble også Clattenburg nektet å dømme i to Premier League-runder. Det fordi han skal ha ytret seg rasistisk mot Chelsea-spiller John Obi Mikel. Det engelske fotballforbundet (FA) frikjente senere Clattenburg, mens John Obi Mikel, derimot, ble siktet for «støtende språkbruk».

ARTIST: Ed Sheeran. Foto: Owen Sweeney/Invision/AP
ARTIST: Ed Sheeran. Foto: Owen Sweeney/Invision/AP Vis mer