Mark Hughes: - Umulig å redde

Imponert over Gamstens drømmemål.

(Dagbladet.no) Blackburn - Sheffield Utd 2-1.

Mange har klaget over at Morten Gamst Pedersen ikke leverer de samme varene på landslaget som han uke etter uke serverer på bestilling for Blackburn.


Etter prestasjoner som i lørdagens oppgjør mot Sheffield United, har vi i alle fall ikke færre grunner til å håpe på mer Gamst-jubel også for Norge i tiden fremover.

Blackburn-manager Mark Hughes var i alle fall full av begeistring etter Gamstens frispark-perle.


- Frisparkteknikken Morten har er noe av det bedre jeg har sett, og jeg har hatt gleden av å spille med de aller beste, sa Hughes til nyhetsbyrået PA.

- Jeg har sett ham gjøre det mange ganger, og når han treffer med sånn kraft og sånn skru er skuddene hans nærmest umulig å redde, skrøt waliseren.

Startet festen med strålende heading

Det er kanskje ikke hodespillet «Gamsten» er mest kjent for, men 22 minutter ut i førsteomgang viste Vadsø-gutten at han kan lage vakre mål også med den kroppsdelen.

I STORFORM: Morten Gamst Pedersen fortsetter å spille strålende for Blackburn i Premier League. Her feirer han scoring mot Everton i januar. Foto: Reuters
I STORFORM: Morten Gamst Pedersen fortsetter å spille strålende for Blackburn i Premier League. Her feirer han scoring mot Everton i januar. Foto: Reuters Vis mer


Brett Emertons innlegg var godt, men måten Gamst steg til vers på og styrte inn 1-0 var intet mindre enn imponerende.

Dette var 25-åringens femte ligamål for Blackburn denne sesongen.

Frispark-perle

Jonathan Stead utliknet for Sheffield United tyve minutter før pause, og da stadion-uret viste 90 minutter en drøy omgang senere trodde de fleste på poengdeling.


Men det var før Morten Gamst Pedersen strammet lissene på venstre støvel og tok fart for å ta kampens siste frispark.

22-23 meter fra mål lå ballen klar. Med noen skritts løpefart skrudde Gamst ballen like over den rød-hvite muren, og før Kenny i Sheffield-målet rakk å reagere suste det i nettingen bak ham.

En skikkelig drømmescoring.

Med lørdagens to scoringer sørget Gamst Pedersen for Blackburn-seier nærmest på egen hånd, og ble belønnet med en åtter på Sky Sports\' spillerbørs. Sky Sports\' lesere er enda mer imponerte og hadde da dette ble skrevet vurdert Gamstens oppvisning til 9.5 av 10 mulige.