Mark Hughes blir Stoke-manager

Tar over etter Tony Pulis.

KLAR FOR STOKE: Mark Hughes er Stokes neste mangaer. Her leder han Queens Park Rangers, laget han fikk sparken fra i november. Foto: Reuters / Toby Melville / Files / NTB scanpix
KLAR FOR STOKE: Mark Hughes er Stokes neste mangaer. Her leder han Queens Park Rangers, laget han fikk sparken fra i november. Foto: Reuters / Toby Melville / Files / NTB scanpixVis mer

Hughes har skrevet under en treårskontrakt med klubben. Han ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

— Jeg er svært glad for å få muligheten. Coates-familien har gitt meg denne muligheten, og jeg er svært takknemlig, sa Hughes. Styreleder Peter Coates har stor tro på Hughes som manager i klubben.

— Vi fikk mange forespørsler om jobben, fra noen veldig interessante navn, men vi bestemte at Mark Hughes var rett for oss, sa Coates til lokalavisen The Sentinel.

Hughes har vært uten jobb etter at han fikk sparken i Queens Park Rangers i november i fjor. Han har tidligere vært manager i Fulham, Manchester City og Blackburn. I tillegg har 49-åringen vært landslagssjef for Wales.

— Jeg er glad for at de ikke bare har sett på min siste jobb, men på hele karrieren min som manager, sa Hughes. Han hadde også en lang karriere som spiller. Hughes spilte for blant andre Manchester United, Barcelona, Bayern München og Chelsea.

— Merittene hans taler for seg selv. Han har gjort det svært bra. Han er også en klok mann med en intens vinnervilje, mener Coates. Tony Pulis forlot Stoke sist uke etter å ha ledet klubben siden 2006.

Han var også Stoke-manager i perioden 2002-2005. Stoke endte på 13.-plass i Premier League denne sesongen.

(NTB)