Mark Hughes roser angrende linjemann

Vinket offside da Santa Cruz stoppet Citys seiersrekke.

(Dagbladet.no): Manchester City - Blackburn 2-2.

Manchester City gikk til møtet med Blackburn med ni strake hjemmeseire i ligaen i år, og så lenge ut til å forlenge den imponerende statistikken.


Tjue dørgende kjedelige åpningsminutter ble avløst av tre minutters festfotball med Citys Martin Petrov i hovedrollen, og helt plutselig sto det 2-1 på City of Manchester.

Og sånn så det ut til å ende.

Men Blackburn har en paraguayaner i storform, og Roque Santa Cruz brukte hodet to ganger til å sikre Blackburn poeng.

Roser linjemannen

Etter kampen roste manager Mark Hughes linjemann Darren Cann, som ombestemte seg etter først å ha avvinket Santa Cruz\' vinnermål for offside.

- Det var ærlig av ham å innrømme at det var feil å løfte flagget. Jeg er henrykt over at han gjorde det. Jeg har klaget på dommere tidligere, men han fortjener ros for at han var sterk nok til å ombestemme seg, sier Hughes, ifølge nyhetsbyrået PA.

SANTA-DOBBEL DEL 1: Roque Santa Cruz styrte inn utlikningen i første omgang, og mot slutten av kampen var han der igjen for Blackburn. Foto: REUTERS/SCANPIX
SANTA-DOBBEL DEL 1: Roque Santa Cruz styrte inn utlikningen i første omgang, og mot slutten av kampen var han der igjen for Blackburn. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

David Dunn prøvde å nå David Bentleys innlegg fra offsideposisjon, men dommer Howard Webb pekte sikkert mot midten etter en samtale med den angrende linjemannen som hadde vært oppe med flagget.

- I førsteomgang la vi ikke en hånd på City og de rundspilte oss. Men i andre omgang var vi det eneste laget som prøvde å vinne, sier Blackburn-manageren.

Slapp åpning

Publikum måtte lide seg gjennom tjue hendelsesløse minutter før kveldens store spiller Martin Petrov skapte kampens første sjanse, men da tok det til gjengjeld helt av i Manchester.


Petrov veggspilte seg fram på venstrekanten, skar inn langs kortlinja, og plukket ut Rolando Bianchi på klin åpent mål en meter fra streken.

Bianchi så nesten ut som han allerede var på vei for å feire scoring, men i stedet for å dytte ballen over linja bommet italieneren fatalt, og sjansen forsvant ut forbi mål.

Tre superminutter

Men nå hadde City fått opp dampen, og seks minutter senere endte nok et Petrov-stormløp langs kanten endelig med scoring.

Mark Hughes roser angrende linjemann

Denne gangen løftet bulgareren ballen mot bakre stolpe, og der sto Darius Vassell klar til å dunke ballen i nettet med et kontant hodestøt.

Og plutselig skjedde alt på City of Manchester.

Blackburn gikk rett i angrep, og David Bentley fikk frispark på kanten.

Ved første stolpe møtte Roque Santa Cruz overlegget meningsløst alene, og paraguayaneren stusset inn sitt åttende Premier League-mål for sesongen.

Ustoppelig Petrov

Men utlikning ville ikke Martin Petrov ha noe av.

Han satte i gang et nytt lynraid langs venstre, og prøvde å finne Rolando Bianchi igjen.

Denne gangen slapp imidlertid Bianchi å gjøre ferdig jobben, for kaptein Ryan Nelsen kom skliende inn, og styrte Petrovs innlegg i eget nett.

Tre scoringer på tre minutter for de to lagene som så helt julematforspiste ut de første tjue minuttene.

Fortsatte etter pause

Martin Petrovs oppasser Zurab Khizanishvili ble byttet ut i pausen, uten at det stoppet venstrekantens herjinger.

Fem minutter ut i andre omgang var han på ferde igjen, men denne gangen klarte ingen av City-spillerne foran mål å få det harde innlegget over mållinja.

Svennis satte inn det brasilianske stjerneskuddet Elano etter 65 minutter, og han markerte seg tidlig med et overraskende langskudd like til side for mål.

Måltyven Santa Cruz

Med fem minutter igjen så det ut til at City kunne kose seg med nok en hjemmeseier, men så dukket Roque Santa Cruz opp igjen.

David Bentleys innlegg etter kort Gamst-corner søkte ut paraguayaneren på første stolpe nok en gang, og også denne gangen styrte Santa Cruz ballen i korthjørnet.

Og da dommer Howard Webb etter en kort pause ble enig med sin assistent om å godkjenne målet, ble altså Santa Cruz helten.

Blackburn sikret ett poeng, og City klarte ikke å ta fjerdeplassen på tabellen fra Liverpool.

- Vi har hatt en vanskelig periode, men dette var et positivt resultat, sier Mark Hughes.

FORNØYD: Blackburn-boss Mark Hughes var raus med linjemannen som tok tilbake offsidevinkingen etter Roque Santa Cruz\' utlikningsmål.
SANTA-DOBBEL DEL 2: Santa Cruz møter på første stolpe igjen, og lurer ballen forbi Joe Hart i City-buret.
STRÅLENDE: Martin Petrov herjet med Blackburns venstreside, og var essensiell for begge Citys scoringer. Her er det David Bentley som får kjørt seg.
SELVMÅL: Ryan Nelsen har sklidd inn Citys andre mål, og Rolando Bianchi og Darius Vassell feirer.
MÅLTYV: Roque Santa Cruz feirer den første scoringen.
FORTVILER: Fansen bak mål viser hva de føler etter Nelsens manøver.