Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marken «safet» bort seieren

Ingeborg Helen Marken «safet» bort seieren i dagens verdenscuprenn i utfor. 22-åringen fra Eggedal ville bli blant de beste - for enhver pris - og kjørte ned på sikkerhet til 3. plass i Val d'Isere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er storfornøyd, endelig løsnet det. Synd jeg ikke klarte å forsvare ledelsen, men en tredjeplass er bra med tanke på hva jeg har gjort tidligere i år, sa Marken til NTB.

22-åringen fra Eggedal var ettertraktet intervju-objekt etter sin glimrende kjøring.

Kjempenervøs

- Jeg var kjempenervøs foran andre omgang, men klarte å roe ned like før jeg skulle utfor. En mulig seier røk på toppen og helt i bunnen av løypa. Grunnen var nok at jeg «safet» litt. Jeg ville gjerne ha en god plassering, fortsatte Marken som ikke har vært på pallen siden seieren i verdenscupfinalen i super-G på Kvitfjell i mars 1996. Da regner hun ikke inn 2. plassen i et FIS-renn i Hemsedal fire uker senere.

- Jeg har lenge følt at formen har vært bra, men har nok tenkt for mye på alt mulig den siste tiden. I dag hadde jeg bestemt meg for å «kline til», uten å tenke for mye på teknikk og sånt. Det var nok smart, mente hun.

Ledet på storfavoritten

Ingeborg Helen Marken ledet med to hundredeler på storfavoritt Katja Seizinger etter første omgang av onsdagens utforrenn i en forkortet løype i Val d'Isere. I finaleomgangen slo den tyske stjernen tilbake, fikk følge av lagvenninne Hilde Gerg og dyttet Marken ned til tredjeplass.

Seizinger tok sin femte strake seier i fartsøvelsene i verdenscupen etter sterk kjøring i finalen. Hun vant med tiden 2.01,82, og var hele 49 hundredeler foran Gerg på andreplass. Gerg lå tre hundredeler bak Marken etter første omgang, men i likhet med Seizinger valgte hun et frekt spor mot slutten og fikk godt betalt.

Marken var ikke pågående nok i den siste svingen i målhenget og falt ned til tredjeplass, 62 hundredeler bak Seizinger. Plasseringen er likevel glimrende med tanke på de svake resultatene hittil i sesongen.

Trude Gimle ble nest best av de norske med 14. plass. Hun falt en plass ned i finaleomgangen.

Sterk vind

Løypa i Val d'Isere var forkortet på grunn av sterk vind, og det ble kjørt to omganger. Marken var tøff i første omgang, og la de to tyske favorittene Seizinger og Hilde Gerg henholdsvis to og tre hundredeler bak seg. Dette til tross for at hun måtte vente lenge på toppen med startnummer 30. Rennet ble stoppet etter 28 kjørere, og det tok derfor tid før Marken fikk sjansen til å sette utfor.

Merete Fjeldavlie, Tonje Norheim og Gro Kvinlog kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

I morgen er det nye sjanser i Val d'Isere. Favorittgrenen Super-G står på programmet, og Marken er tent.

- Det blir gøy. Plassen på pallen i dag gjør at jeg kan slippe meg mer løs torsdag. Nå skal jeg bli tøffere, du vinner ikke uten å ta sjanser, avsluttet Ingeborg Helen Marken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!