Markeng sendt hjem fra Russland uten gyldig visum

– Jeg må være så ærlig å si at det var ubehagelig.

SENDT HJEM: Hopperen Thomas Aasen Markeng går glipp av minimum ett renn i Russland i helgen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SENDT HJEM: Hopperen Thomas Aasen Markeng går glipp av minimum ett renn i Russland i helgen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hopperen Thomas Aasen Markeng går glipp av minimum ett renn i Russland i helgen. Visumet hans var gått ut, og han måtte derfor reise hjem til Norge.

– Jeg må være så ærlig å si at det var ubehagelig. Russerne er jo et strengt folkeslag. De tok passet mitt og jeg ble sittende i flere timer å vente, sier 19-åringen til NRK etter hjemkomsten til Norge.

Sammen med den norske hopptroppen var de på vei til Nizjnij Tagil for helgens verdenscup. I passkontrollen i Moskva ble det stopp og han kom seg ikke videre. Dermed går han glipp av fredagens kvalifisering og lørdagens konkurranse.

Han måtte overnatte på flyplassen før han ble geleidet til flyet hjem til Oslo torsdag formiddag.

Forklaringen på hvorfor han ikke fikk innreisetillatelse til Russland er at passet til 19-åringen går ut i mai. Reglene sier at så lenge det er mindre enn seks måneder til passet går ut, så er ikke visumet gyldig. Men det ble først oppdaget etter at nordmannen hadde landet i Moskva.

– Det er jo min feil. Jeg fikk beskjed om å sjekke at pass og visum var gyldig før vi skulle dra. Jeg gikk ut fra at det var gyldig ettersom andres visum var gyldige, sier Markeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer