Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball

Markerer kvinnedagen med å la draktene fortelle det brutale budskapet

- Én voldtekt hvert ellevte minutt

TYDELIG BUDSKAP: Hvert draktnummer forteller sin egen historie om skjevhetene mellom kvinner og menn i det brasilianske samfunnet. 
TYDELIG BUDSKAP: Hvert draktnummer forteller sin egen historie om skjevhetene mellom kvinner og menn i det brasilianske samfunnet.  Vis mer

Det brasilianske fotballaget Cruzeiro markerer kvinnedagen på sin egen måte.

I bortekampen mot Murici i cupen - som starter klokka 01.45 i natt norsk tid - vil hvert draktnummer fortelle en brutal historie.

Voldtekt

For eksempel vil drakt nummer elleve fortelle historien om at det hvert 11. minutt begås en voldtekt i Brasil.

Drakt nummer 30 vil opplyse om at kvinner tjener 30 prosent mindre enn menn, skriver den engelske avisa The Guardian.

- I det 21. århundre er det ikke akseptabelt at kvinner er ofre for vold og diskriminering, forteller klubbpresident Gilvan de Pinho Tavares til hjemmesida.

Skjevheter

- Med denne handlingen ønsker vi å bekjempe skjevheter overfor kvinner. Som klubb har vi en sosial rolle å spille i samfunnet. Kvinnedagen er viktig for å sette fokuset på ulikheter.

Fotballklubben Cruzeiro kommer fra byen Belo Horizonte i Brasil. Laget endte på 12. plass i den brasilianske serien forrige sesong.

Nattas kamp er tredje runde i cupen.

Cruzeiro er først og fremst kjent for å ha fostret en storhet som Ronaldo da Junior Silva (40). Eller Ronaldo, som han helst bare heter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media