Markerte Hillsborough-tragedien

Tiden stoppet opp et lite minutt på Hillsborough stadion i ettermiddag. 21.743 tilskuere viste sin respekt til de 96 fotballsupporterne som mistet livet 15. april for elleve år siden.

Det var under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest at tragedien skjedde. Altfor mange mennesker ble sluppet inn på Hillsborough, og det oppsto dødelig trengsel bak høye stålgjerder.

96 menn, kvinner og barn, som var kommet for å se en fotballkamp, mistet livet i den verste tragedien i de britiske øyers 150-årige fotballhistorie. De fleste av dem var Liverpool-supportere.

Under dagens markering lå det mengder av blomsterbuketter ved minnesmerket på utsiden av stadion. En Liverpool-skjorte og skjerf lå på tvers på toppen av minnesmerket, mens et Sheffield Wednesday-skjerf lå drapert ved fronten.

For de aller fleste som passerte minnesteinen, var et blikk nok for å få tankene tilbake på tragedien i 1989. Den gang ble fotballkampen stoppet etter seks minutter, og derfor var lørdagens serierunde utsatt med fem minutter før en markerte 11-årsdagen med ett minutts stillhet over hele England.

(NTB)