Markerte ut Martin - senket VIF

- Det gikk vel greit, sier Molde-helten Berg Hestad.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Molde 1-2.

Det finnes ingen klar ener i norsk fotball lenger og kveldens topp mot bunnoppgjør på landslagsarenaen ble ytterligere et bevis på at Tippeligaen 2008 står skrevet i uforutsigbarhetens tegn:

En aldeles glitrende Daniel Berg Hestad satte Martin Andresen i skyggen og senket hjemmefavorittene med to praktfulle mål.

- Mye av nøkkelen til å slå Vålerenga er å ta ut Martin, og det gikk vel greit i dag, sier tomålshelten til Dagbladet.no etter kampen.

Det første forvarslet på en veteran i superform kom allerede etter tretten minutter.

Daniel-dobbel

Berg Hestad brukte fysikken sin i løpsduell med Andresen, avslutningen ble slått til sides av Vålerenga-keeper Troy Perkins. Returen satte Jose Mota i mål, men brasilianeren ble vinket av for offside.

To minutter etter var det ingen hjelp å få fra assistentdommeren.

DEN STORE FORSKJELLEN: Daniel Berg Hestad herjet med Vålerenga før pause og scoret begge Moldes mål. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
DEN STORE FORSKJELLEN: Daniel Berg Hestad herjet med Vålerenga før pause og scoret begge Moldes mål. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

Berg Hestad mottok en 45-graderspasning fra dødlinja og Mathias Moström, mottaket var perfekt og fra skrått hold banket veteranen ballen inn under Troy Perkins.

- Det handler om å tørre. Jeg så det var rom og utfordret, beskriver målscoreren som tildigere har bekledd spissrollen i Molde.

Sju minutter senere smalt det igjen, og nok en gang med kombinasjonen Moström-Berg Hestad.

Svenskens 60-meterpasning var som signert Ronald Koeman, og Berg Hestad utfordret Freddy dos Santos. VIF-stopperen hang ikke med på runddansen Berg Hestad bød opp til og fra skrått hold satte midtbanesjefen igjen ballen bort i lengste hjørnet til tomålsledelse for Molde.

Molde hadde scoret fattige to mål i årets sesong før kveldens kam og trener Kjell Jonevret vraket Diouf-duoen på Ullevaal.

Med en Berg Hestad i superslag kan målproblemet være løst.

- Daniel var overalt

- Berg Hestad markerte meg i hele kampen og det fungerte vel bra for de i dag, konstaterer Martin Andresen etter kampen.

Markerte ut Martin - senket VIF

Molde-trener Kjell Jonevret hyllet kapteinen sin etter kampen.

- Daniel er en av de som har hatt mange sjanser tidligere og misset. I dag var han overalt og dette er nok utrolig deilig for ham, sier svensken etter kampen.

Og Vålerenga? Hjemmelaget skapte ikke en eneste ordentlig målsjanse i første omgang og kom aldri nærmere nettsus enn et par forsøk fra distanse signert kantspillerne Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue.

- Vi var ikke blid i pausen og kan ikke være bekjent av første omgang. Jeg synes spillerne responderte bra etter pausen, sier Vålerenga-kaptein Martin Andresen etter kampen.

Forvandlet Vålerenga

For Vålerenga-sjef Martin Andresen ville tydelig statuere et eksempel etter den begredelige førsteomgangen. Dos Santos og Thorvaldsson ble byttet ut, Berre og Jepsen kom inn og hjemmelaget gikk ut i en klassisk 4-4-2-formasjon med Moa og Sæternes på topp.

Det ga raskt resultater.

Vålerenga spilte Molde lavt i banen og etter ti minutter var opphentinga i gang for laget som imponerte med en sterk seier i Stavanger forrige runde.

Vålerenga fikk frispark på skrått hold - perfekt posisjon for venstrebeinte Daniel Fredheim Holm.

Kantspilleren bøyde ballen bort i lengste hjørnet og til redusering med ett skudd som Molde-keeper Jan Kjell Larsen kanskje burde ha tatt.

Det Molde som imponerte med trykk i angrepsspillet i første omgang hadde etter hvert mer enn nok med å forsvare ledelsen de hadde. Vålerenga hadde et så og si konstant trykk de siste førtifem minuttene, men maktet aldri å finne nettsus igjen.

Avslutningene blokkert av oppofrende Molde-spillere, reddet av Jan Kjell Larsen og sendt på tribunen av upresise Vålerenga-bein.

- Dette gir oss trua

- Forhåpentligvis kan dette ha vært det som får hull på byllen for oss. Vi har spilt bra tidligere i år også, men slitt med å score mål, sier Berge Hestad.

Årets første borteseier for mål-redde Molde.

Signert Daniel Berg Hestad og førtifem minutter oppofrende forvarsspill.

- Når man møter de største klubbene spiller man mot et klubbemblem og en historie også. Når vi slår Vålerenga her på Ullevaal gir det oss tro på at vi kan slå lag som Viking og Rosenborg også. Dette var herlig, avslutter Molde-trener Kjell Jonevret.

Folkebørsen

KONGEN AV ULLEVAAL: Daniel Berg Hestad sikret moldensernes første seier i år.
UT MED SKADE: Dommer Johnny Ditlefsen måtte gi seg før pause med en skade i beinet.
TRØSTEMÅL: Daniel Fredheim Holm scoret på et vakkert frispark, men det hjalp ikke.