Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Markko Märtin bytter til Peugeot

Vant tre VM-runder for Ford i år.

Estlenderen vant tre VM-runder i årets sesong, og særlig imponerte han med to asfaltseirer på Korsika og i Spania. Märtin kjempet mot Petter Solberg om annenplassen i VM i årets sesong, men nordmannen trakk det lengste strået.

Markko Märtin blir fabrikkfører i Peugeot neste år sammen med finnen Marcus Grönholm, som ble verdensmester både i 2000 og 2002. Estlenderen har signert en ettårskontrakt med det franske teamet.

- Selv om avtalen er avgrenset til ett år, gleder jeg meg til å slutte meg til Peugeot og få Marcus som stallkamerat. Vi går fint sammen, og jeg har dyp respekt for ham. Jeg mener Marcus fortsatt er den raskeste føreren i sirkuset, sier Märtin.

En viktig brikke

Peugeot går hardt ut og satser på VM-tittelen for førere og fabrikkmesterskapet. Det franske laget har fem fabrikkmesterskap siden starten i 1973. Seirene kom i 1985, 1986, 2000, 2001 og 2002. De to siste årene har CitroYn dominert.

- Markko blir en viktig brikke i Peugeots forsøk på å vinne fabrikkmesterskapet i 2005, sier Grönholm.

Fra før er det klart at Ford-fører Francois Duval slutter seg til CitroYn og blir stallkompis med årets verdensmester, Sebastien Loeb. Ford har hentet inn finnen Toni Gardemeister fra Skoda som erstatning for Märtin. Hvem som skal kjøre Fords annen bil neste år er ikke avklart.

Skoda stiller med et firemannslag med Armin Schwarz i den ene av to biler. Den andre skal Janne Tuohino, Jani Paasonen og Alex Bengue dele på.

- Gidder ikke mer

Petter Solberg fortsetter i Subaru. Nordmannen har kontrakt i ytterligere to sesonger med den japanske bilprodusenten.

- Neste år skal det bli andre boller. Jeg gidder ikke det her noe mer. Annenplass er ikke meg. Hele teamet går løs på neste sesong mer innbitt enn noen gang, sa Solberg til NTB onsdag.

30-åringen unner seg noen dagers ferie før han starter testingen igjen rett før jul.

Hvem som blir Solbergs stallkompis neste sesong er ikke klart. Det står trolig mellom nåværende Subaru-fører Mikko Hirvonen og kometen Stephane Sarrazin, som nylig vant det franske mesterskapet. (©NTB)

(NTB)

BYTTER: Marko Märtin bytter til Peugeot.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media