Markmadur i serflokki

TRONDHEIM: - Vi var enige om én ting på forhånd - jeg skulle ikke få tilbakespill på grunn av den vonde foten. Men i løpet av det første minuttet fikk jeg tre. Da ble jeg forbanna, sier Arni Gautur Arason til Dagbladet.

Hva tenninga førte til har du lest i overskriften - ført i pennen av RBK-keeperen sjøl på en kveld da alt stemte. Eller nesten alt da, for Arni Gautur Arason likte ikke baklengsmålet som kom to minutter før slutt.

Og som fratok Rosenborg den første seieren over Bayern München.

- Irriterende, sier banens beste spiller. - Og veldig skuffende. Men når alt kommer til alt, er UEFA-cupen det viktigste. Nå er vi der, og det gjør meg veldig glad.

Usikker på skaden

Da Arni Gautur Arason våknet i går morges, hadde han allerede tatt beslutningen om at høyrefoten ville holde mot Bayern München. Spørsmålet var bare hvor lenge.

- Jeg var usikker, sier Arason til Dagbladet. - Det gjør jo vondt. Og akkurat nå - etter kampen - gjør det veldig vondt. Uten at det spiller noen rolle.

Bortsett fra for framtida. For allerede i neste uke er Arni Gautur Arason tatt ut til å spille treningskamp for Island mot Polen. Og fordi han har gått glipp av to landskamper denne høsten, ønsker han å reise. Sjøl om han har vondt.

- Ja, sier Arni - jeg vil helst det. - Det er viktig for meg å spille for Island.

- Men det er ny RBK-kamp om to uker - er det noe poeng å ta sjanser med den vonde ankelen?

- Nei, jeg spiller ikke hvis jeg ikke kan. Jeg sier bare at jeg har veldig lyst.

Rosenborgs vendepunkt

Fem meget kvalifiserte redninger av den typen du finner i den øverste skuffen, sendte Rosenborg fra Champions League til UEFA-cupens tredje runde. Akkurat det er Nils Arne Eggen sjeleglad for.

- En veldig lettelse, sier Eggen. - Vi spøkte nemlig litt på spillermøtet før kampen om at vi ikke ville ha tidlig juleferie. For nedturen i Champions League kom litt tidligere i år enn det vi er vant til.

- Det som skjedde her, kan være et vendepunkt.

Nils Arne Eggen prøvde seg på islandsk i går kveld. Han er ikke like god - verken i skriftlig eller muntlig - som sin redningsmann. Men på trøndersk duger han - så her kommer Arni-superlativene:

- Helt fenomenal. Sjøl på ett bein er gutten glitrende.

Ville hente motorsag

Men også Nils Arne Eggen hadde sine stunder med tvil. Og frykt. Da de tilbakespillene man hadde avtalt ikke skulle komme, trillet bakover som erter.

- Jeg trodde nesten ikke det jeg så, sier RBK-treneren. - Da den tredje ble slått tilbake tidlig, var jeg på vei for å hente motorsaga.

Frode Johnsen headet Rosenborg i tet på corner etter 27 minutter. Da måtte Bayern München ha to for å ødelegge kvelden. Og etter som tida gikk, ble Eggen sikrere og sikrere. Etter 80 minutter var han brennsikker.

- Med ti minutter igjen skjønte jeg det ville gå. Da måtte jo Bayern ha to for å ødelegge det, og ingen ting i kampen tydet på det, sier han.

Men Bayern München fikk det ene ved Jens Jeremies - selvfølgelig fikk de det. Og så tok de med ro. Og dermed ble resultatet akkurat det Bayerns sportsdirektør Uli Höness hadde fortalt Rune Bratseth under en middag tirsdag kveld: 1- 1.

Ønsker lett motstander

Fredag trekkes Rosenborgs motstander i sveitsiske Genéve. Nils Arne Eggen ser helst at det kommer en motstander trønderne i utgangspunktet skal slå.

- Jeg vil ha mest mulig dårlig motstand, sier Eggen. - Hvis det går an å si det sånn.

INGEN SPØK: Bent Inge Johnsen var svært fornøyd med innsatsen til sin islandske keeperhelt, Arni Gautur Arason.
KNALLKAMP: Arni Gautur Arason spilte en glitrende kamp i går.