Markus (18) er RBKs nye Champions League-ekspert

«Rambo II» kan allerede «overgå» pappaen.

MÅL OG ASSIST: Markus Henriksen var også i går en svært viktig mann for Rosenborg. Her gratuleres han av Trond Olsen.
MÅL OG ASSIST: Markus Henriksen var også i går en svært viktig mann for Rosenborg. Her gratuleres han av Trond Olsen.Vis mer

||| LERKENDAL (Dagbladet): Markus Henriksen er nå bare 90 minutter unna å oppnå noe faren Trond «Rambo» Henriksen aldri fikk meg seg i sin RBK-karriere: Spill i Champions League.

Med 2-1 i lasterommet på flyet som neste uke reiser til København, har Rosenborg et lite overtak.

Og 18-åringen - som lyder kallenavnene «Rambo II», «Macca» og «Marre» - har vært veldig sentral i Champions League-kvalifiseringen denne sommeren. Han scoret mot Linfield og AIK - og nettet på ny mot FCK i går kveld.

- Du har blitt en Champions League-ekspert på rekordtid?

- Nja, jeg har vært litt heldig også. Jeg har ikke scoret så mye tidligere, men det er jo viktig at vi på midtbanen scorer også, sier han til Dagbladet.

Overrasket Faktisk har han scoret like mye på fem Champions League-kvalikkamper som på 18 seriekamper: Tre mål.

Denne sesongen har vært som en drøm for trondheimsgutten. Han klarte i løpet av vinteren å spille seg til en fast plass på Norges klart beste lag. Det var det ikke så mange som hadde trodd.

Aller minst ham selv.

- Det har vært helt fantastisk. Jeg har spilt så å si alt, det hadde jeg ikke forventet. Jeg hadde tenkt at det kanskje ble en eller to kamper fra start, og så at jeg kunne komme inn litt i ny og ne, forteller Henriksen.

I stedet har han startet 16 av de 18 seriekampene han har spilt.

- Fryktet du at Nils Arne Eggen som ny trener kunne ha andre ideer enn Erik Hamrén, og at du risikerte benken igjen?

- Nei, jeg var egentlig ikke bekymret. Jeg følte at jeg hadde gjort det bra under Hamrén. Hvis Nils Arne hadde ment at jeg ikke var god nok, måtte jeg bare stått på videre.

Assist i blinde I går kveld var han igjen svært sentral.

GIR UNGGUTTEN TILLIT: Nils Arne Eggen gjør som Erik Hamrén gjorde - satser på Markus Henriksen.
GIR UNGGUTTEN TILLIT: Nils Arne Eggen gjør som Erik Hamrén gjorde - satser på Markus Henriksen. Vis mer

• 1-0: Per Ciljan Skjelbred spilte inn til Rade Prica, som løftet ballen opp til Markus Henriksen rundt 16-metersstreken. Han stusset den videre til Steffen Iversen - som på volley banket ballen i nettmaskene.

- Jeg så egentlig ikke Steffen, men jeg hørte at han brølte. Derfor prøvde jeg meg i blinde og det ble jo et veldig fint mål, sier han

• 2-0: Anthony Annan forsøkte seg med et skudd fra 20 meters skrått hold - og midtbanekometen Henriksen styrte kula i mål med hælen.

- Det var en heldig scoring. Jeg prøvde å flytte meg fra skuddet til Anthony, men rakk det ikke. Skuddet traff meg, og jeg fikk bare til en kjapp reaksjon.

- Bittert Københavns Jesper Grønkjær reduserte derimot for københavnerne, rett etter at Rosenborg burde punktert duellen i motsatt ende. Med 2-1 er det fortsatt helt åpent.

- Det er jo et greit utgangspunkt, selv og det er bittert at de scoret rett etter vår dobbeltsjanse. Samtidig var det kanskje fortjent, sier Henriksen.

Slik snakker bare en voksen 18-åring.

- Vi kunne nok ligget litt lavere i København med 2-0 eller 3-0, men jeg synes likevel dette var et fint resultat for oss, sier «Rambo II».

Og trolig blir oppfølgeren i Parken like spennende som forestillingen på Lerkendal.