KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Markus Henriksen har signert for Hull.
KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Markus Henriksen har signert for Hull.Vis mer

Markus Henriksen klar for Premier League. Får personlig hilsen fra ny lagkompis

- Velkommen til klubben, sier Hull-spiss Adama Diomande til Dagbladet etter at Premier League-klubben nå har doblet antall nordmenn i stallen.

ULLEVAAL (Dagbladet): Markus Henriksen (24) er, som Dagbladet meldte lørdag, klar for Premier League-klubben Hull. Det bekrefter nå klubben på sin hjemmeside. Trønderen lånes først ut til Premier League-klubben, før overgangen blir permanent i januar.

- Markus er hjertelig velkommen til Hull. Det er alltid gøy med en nordmann ekstra i klubben. Markus er en spiller med mange gode kvaliteter, sier landslagskollega og nå klubbkollega i Hull, Adama Diomande, til Dagbladet.

Henriksen dro til England for å bli enige om de personlige betingelsene allerede i helga, men ulike faktorer gjorde at overgangen lot vente på seg. Henriksen sto derfor over AZ Alkmaars kamp på søndag og Norges privatlandskamp mot Hviterussland onsdag kveld. Nå er imidlertid avtalen med Hull komplettert.

Selv om Hull har vunnet to av tre kamper i årets Premier League og vært ligaens store positive overraskelse, er den nedrykksdømte klubben i en kritisk situasjon. Hull sliter stort med tynn stall, mange skader og trenger forsterkninger. Nå har de sikret seg Henriksens signatur.

Belgiske Anderlecht så lenge ut til å lokke Henriksen til Belgia, men nordmannen ville helst til Premier League. Henriksen fikk det til slutt som han ville.

Den tidligere Rosenborg-spilleren hadde forrige sesong stor suksess i sin offensive midtbanerolle, blant annet i samarbeidet med spissfunnet Vincent Janssen, som ble kjøpt av Tottenham i sommer. Nå blir de gjenforent i engelsk fotball - for hver sin klubb.

AZ Alkmaar henter Heracles' Ilias Bel Hassani (23) som erstatter for Henriksen.