Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Markus vekker oppsikt. Superhopp ville holdt til OL-gull

Men usikkert om han får lov til å konkurrere.

I VINDEN: Markus Rehm satte ny personlig rekord da han hoppet 8.40 i dag. Det ville vært langt nok til OL-gull i 2012. Foto: EPA/SVEN HOPPE/NTB Scanpix
I VINDEN: Markus Rehm satte ny personlig rekord da han hoppet 8.40 i dag. Det ville vært langt nok til OL-gull i 2012. Foto: EPA/SVEN HOPPE/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyske Markus Rehm (27) måtte amputere høyre fot under kneet på grunn av blodforgiftning, etter at han ble påkjørt av en båt i 2003. Det stopper ham likevel ikke fra å hoppe langt i lengdehopp - veldig langt.

I dag slo han sin egen personlige rekord med 11 centimeter da han landet på 8.40 i Doha.

- Å hoppe 8.40 er utrolig, sier Rehm ifølge BBC.

Til sammenlikning tok briten Greg Rutherford olympisk gull med et hopp på 8.31 i 2012. Det er altså ni centimeter kortere enn Rehms hopp i Qatar, noe som vekker oppsikt.

Rehm ønsker sterkt å delta i Rio-OL neste år, men IAAF har ennå ikke besluttet om han får lov til å konkurrere.

Tyskeren har tidligere blitt nektet adgang til mesterskap for funksjonsfriske, fordi noen eksperter mener at han har en fordel av protesen. Han fikk derfor ikke lov til å delta i EM i Zürich.

- Protesen ser 15 centimeter lengre ut enn det andre beinet. Mine bein er akkurat like lange, sa konkurrent Sebastian Bayer til Kicker.

27-åringen skapte debatt da han vant gull i det tyske mesterskapet sommeren 2014. I år fikk han derfor ikke kjempe om medalje i det samme mesterskapet, noe som har splittet Idretts-Tyskland.

Funksjonshemmede Oscar Pistorius har tidligere konkurrert i OL og VM for funksjonsfriske, noe som gir Rehm håp om at også han får oppfylt drømmen. Etter dagens hopp vil garantert debatten blusse opp igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!